Reflektimi i ndëgjimit të Kur’anit në trupin tuaj

02.01.2017 17:03
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo
Reflektimi i ndëgjimit të Kur’anit në trupin tuaj

Në vitin 1839, shkencëtari “Enrick William Duve” zbuloi se ekspozimi i trurit ndaj tingujve të caktuara, mund të ndikojë pozitivisht dhe negativisht. Kur ai i ekspozoi veshët ndaj tingujve të ndryshëm me frekuenca të ndryshme, ai zbuloi se truri ynë reagon ndaj këtyre vibracioneve të zërit. Pastaj, shkencëtarët gjetën se qelizat e trurit janë në një gjendje vibrimi gjatë tërë jetës. Secila qelizë vibron në një sistem të caktuar dhe është ndikuar nga qelizat e tjera rreth saj. Pra, mund të vërehet se çdo incident, sado i vogël që të jetë, mund të çojë në çrregullimin e sistemit të lëkundjeve në trurin tonë.

Qlizave nervore në tru janë pothuajse cdo herë në gjendje të vazhdueshme dridhjeje. Kjo qelizë përmban një program kompleks përmes të cilit miliardë qelizat përreth bashkëveprojnë  në një koordinim të mahnitshme që shfaqin madhështinë e Perëndisë. Çdo çrregullim në këtë program çon në dëmtimin e sistemit e imunitar dhe mund të shkaktoj edhe  sëmundje.

Mekanizmi i qelizave në përpunimin e informacionit varet nga lëkundjet dhe prodhimi i fushës elektrike nëpërmjet të cilëve një qenie njerëzore mund të komunikoj, të lëviz dhe të ndërveprojnë me të tjerët. Prandaj, kur veprimet negative të tilla si goditjet, situatat e turpshme apo problemet që ndodhin me një person gjatë jetës së tij / saj të grumbulluar, ato shkaktojnë një lloj rrëmujë në qelizat e trurit. Kjo rrëmujë është e lodhshme dhe rraskapitëse për trurin, sepse ajo tani ka një punë shtesë të panevojshme.

Para se fëmija të lind, qelizat e trurit të tij fillojnë të vibrojnë ritmikisht në mënyrë të balancuar. Por, pas lindjes së tij/saj, çdo veprim do të ndikojnë në qelizat e trurit në mënyrën se si do të lëkundet. Pra, nëse disa nga qelizat e trurit janë të papërgatitura për të toleruar frekuenca të larta, mund të shkaktojë në çrregullimin e sistemit vibrues, e cila nga ana tjetër mund të na coj në shumë sëmundje fizike dhe psikologjike.

Në ditët e sotme, shkencëtarët pohojnë se çdo formë e sjelljes është rezultat i një dridhje të caktuar në qelizat e trurit dhe pohon se kur një qenie njerëzore i ekspozohet frekuencave të caktuara të shëndosha shpesh ndryshon mënyrën në të cilën qelizat e trurit dridhin (dmth ndryshon frekuencëne qelizave dridhëse). Si pasoj e saj, ka frekuenca që bëjnë që qelizat e trurit të lëkunden pozitivisht dhe në mënyrë aktive dhe ka të tjerë që lëndojnë qelizat e trurit dhe të mund tw shkaktojnë edhe vdekjen. Prandaj, çështja e rëndësishme është tani: Cilat janë frekuencat që mund të jenë të përshtatshme për trurin tonë ??

Shkencëtarët gjithashtu zbuluan se në rripin e ADN-së, cdo qelizë dridhet në një mënyrë të vecant brenda vetës së vetë. Ky rrip përmban informacionin e nevojshëm për jetën, kështu që çdo ndryshim ka rezultuar nga një aksident, një problem, një virus apo një sëmundje të sulmuar trupin mund të dridhen më pak se shpejtësia normale. Mënyra më e mirw, që ky rrip të punoj ashtu sic duhet është të riprogramohet rripi duke përdorur vetëm një tingull të caktuar vale. Shkencëtarët pohojnë se rripi reagon me ato valët dhe fillon të vibroj fuqishëm. Megjithatë, ka disa valë që mund ta dëmtojnë këtë rrip.

Kohët e fundit, shumë terapistë, përdorin dridhjet e valëve të shëndosha për të kuruar disa sëmundje të pashërueshme si kancerit dhe disa sëmundjeve të tjera kronike në të cilën mjekësia tradicionale ka dështuar. Ata panë se kjo metodë ishte shumë e dobishme edhe  në trajtimin e disa sëmundjeve psikologjike të tilla si skizofrenia, ankthi, problemet e gjumit dhe disa zakone të këqija të tilla si pirja e duhanit, varësia e drogës, etj.

Cili është ilaçi më i mirë?

Ilaçi më i mirë për të kuruar të gjitha sëmundjet është Kur’ani i Shenjtë. Ky është rezultat i një eksperience të gjatë kohore në trajtimin e njerëzve. Shumë raste që kishin sëmundje të pashërueshme, iu rikthyen jetws normale pas ndëgjimit të Kur’anit të Shenjtë. Kjo është për shkak të aftësisë së Kur’anit të Shenjtë në ribalancimin e qelizave në tru dhe rritjen e aftësinë e saj për kryerjen e punëve.

Çdo qelizë ka një sistem dridhje se Allahu i ka krijuar për të bërë punën e saj dhe këto qeliza nuk e kuptojnë gjuhën e të folurit, por ata merret me frekuenca dhe dridhje, si ata që janë në telefonat mobil të cilat marrin valët elektromagnetike dhe nga ana tjetër, dërgojnë valë të tjera. Prandaj, ne mund të themi se në çdo qelizë ka një telefon celular shumë komplekës. Ju mund t’i imagjinoni mija e miliarda qelizat në trurin tuaj, duke vibruar ritmikisht në një mënyrë që asnjë qenie njerëzore nuk mund ta kuptojë, realizoj ose t’a imitoj, dhe në qoftë se një qelizë do të crregullohej, gjithë trupi do të çrregullohej. Pra, Kur’ani është një bekim që na nxit t’a falënderojmë Allahun. Por a e vlersojmë ne këtë bekim??

Në këtë figurë janë paraqitur qelizat e trurit, në të cilën ne mund t’a shohim zonën e dëmtuar të shfaqet me ngjyrë të kuqe. Këto qeliza nuk janë aq aktive, dhe pothuajse mungesë e energjisë. Këto qeliza janë gati të vdesin. Por pas ekspozimit të tyre  me këto valë, ato fillojnë të vibrojnë në mënyrë aktive.

Ajetet e Kur’anit të Shenjtë shërojnë!

Sipas zbulimeve të fundit, shkencëtarët thonë se çdo sëmundje duhet të bëjë një ndryshim në riprogramimin e qelizave dhe çdo qelizë funksionon në bazë të një programi të caktuar nga lindja deri në vdekje. Prandaj, çdo çrregullim fizik ose psikologjik shkakton një konfuzion në sistemin e dridhjeve të qelizave që shkaktojnë çrregullimin në programin qelizor. Pra, ne kemi nevojë për të rivendosur dhe për të korrigjuar këtë program, në mënyrë që ta shërojmë këtë crregullim.

Gjatë meditimit tim me Kuranin e Shenjtë, kam gjetur se ka një sistem shumë i saktë digjital në çdo varg. Këto vargje, megjithatë, nuk kryejnë vetëm gjuhën e numrave, por gjithashtu kryejnë ndonjë gjë si ajo që ne e quajmë “të dhënave” ose “programet” që mund të merren me qelizat. Prandaj, mund të themi se këto vargje mbajnë gjuhën e këtyre qelizave !!!!

Ju mund të mendoni se këtë teori janë antishkencore, por unë ju siguroj se kam gjetur shumë ajete në Kuran që konfirmojnë se ajetet e Kur’anit të Shenjtë bartin shumë të dhëna pikërisht si ato valët e radios normale të përdorura në kryerjen e informacionit, muzikë, tinguj dhe kështu me radhë .

Allahu thotë në librin e Tij të Shenjtë

“Dhe sikur të kishte ndonjë Kur’an me të cilin mund të lëvizeshin malet nga vendi, ose toka të cahej copa-copa, ose të vdekurit të bëheshin të flisnin?…”(Er-Rad:13:31)

Nëse e analizojmë këtë ajet, ne mund të dalim me këto pyetje: Si mundet që Kurani i Shenjtë të shkaktojë lëvizjen e malit, apo toka të shqyer ose të vdekurit të flasin ?? Përgjigja është me të dhënat që vetëm të vdekur mund t’a kuptojnë.

Eshtë e njohur se shtresat e tokës lëvizin ngadalë pothuajse disa centimetër në vit, pra malet lëvizin. Kjo lëvizje ka rezultuar nga valët termike të prodhuara nga zona e shkrirjes nën kore. Prandaj, mund të themi se Kur’ani përmban të dhëna që mund të merren me këto valë termike duke shkaktuar lëvizjen më të shpejtë, e cila formon të çara dhe tërmete; dhe shkurtimet kore në copa shumë të vogla. Kjo fuqi e madhe është vënë në Kuranin e Shenjtë, por neve nuk na është mundësuar t’a shohim atë. A mundet që ky Libër i Shenjtë të ketë kaq fuqi të madhe sa të shëroj krijesa të dobëta si qenie njerëzore ???

Kur Allahu na tregon se ky Kur’ani i Shenjtë është një “shërim”, kjo do të thotë se ajo mbart të dhëna dhe programe të mjaftueshme për të shëruar qelizat e dëmtuara në trup dhe shëron atë që mjekët ishte i paaftë.

Ilaçi më i lehtë për të gjitha sëmundjet

Recitimi i Kur’anit të Shenjtë ka valë që kanë një frekuencë të caktuar dhe një gjatësi të caktuar. Këto valë përhapin fusha që ndikojnë pozitivisht në tru dhe në rivendosjen ekuilibrimit. Kjo i jep trupit një imunitet të fortë për t’i rezistuar sëmundjeve të tilla si kanceri. Kanceri është një çrregullim në punën e qelizave, kështu që duke dëgjuar Kuranin e Shenjtë riprogramohen qelizat si një kompjuter që ishte plot me viruse dhe u “riformatizua” dhe shkarkohet me programe të reja për të funksionuar në mënyrë efektive.

Efekti mahnitshme që rezulton nga Dëgjimi i Kur’anit

Dëgjimit të vazhdueshme për recitimin e Kur’anit të Shenjtë ju jep rezultatet e mëposhtme frytshme reale:

– Rrit imunitetin e trupit

– Rrit ndjenjën e kreativitetit

– Përmirëson aftësinë e përqendrimit

– Shërimin e sëmundjeve kronike dhe të pashërueshme

– Të ndryshojë sjelljen dhe për t’iu mundësoj njerëzve që të komunikojnë më mirë dhe që të fitojnë besim

– Të krijoj paqe të brendshme dhe të shëroj tensionet nervore

– Shëron nervozizmim, irritim dhe reshje

– Përmirëson aftësinë e marrjes së vendimeve të drejta

– Rritë ndjenjën e vetëkontrollit dhe vetëpërmbajtjes

– Për të përmirësuar dhe për të forcuar personalitetin

– Të shëruar sëmundjet e zakonshme të tilla si alergji, dhimbje koke, gripit, etj.

– Të përmirësojë aftësinë e të folurit

– Të mbroj nga sëmundje të tilla si kanceri dhe kështu me radhë

– Largon disa zakone të këqija të tilla si të ngrënit e tepërt dhe pirjen e duhanit.

“O ju njerëz, ka ardhur tek ju një këshillë nga Zoti juaj, shërim për atë që është në zemrat, është udhëzues e mëshirë për besimtarët Thuaj:. Vetëm mirësisë së All-llahut dhe të mëshirës së Tij le t’i gëzohen . Kjo është më e mirë se ajo që ata grumbullojnë (Junuz: 10: 57,58). ”

/MESAZHI/

Komentet

Komente

Sqarim: Ndalohen fyerjet dhe përdorimi i gjuhës ofenduese. INFOSOT mban të drejtën e publikimit ose jo të një komenti të caktuar. Përmbajtja e komenteve nuk pasqyron, qëndrim editorial të redaksisë së portalit INFOSOT. Ju faleminderit për mirëkuptimin!


Zemra e thyer e dëmshme sikurse sulmet e zemrës

Zemra e thyer e dëmshme sikurse sulmet e zemrës

Operacioni i rrallë: Mjekët i hapin kokën për t’i hequr tumorin, pacienti i bie klarinetës

Operacioni i rrallë: Mjekët i hapin kokën për t’i hequr tumorin, pacienti i bie klarinetës

Çfarë u tregojnë vajzat shoqeve për marrëdhëniet seksuale?

Çfarë u tregojnë vajzat shoqeve për marrëdhëniet seksuale?

Njihuni me gruan që në moshën 55-vjeçe arriti të transformoj rrënjësisht linjat trupore, duke e shndërruar barkun me yndyrë në muskuj (Foto)

Njihuni me gruan që në moshën 55-vjeçe arriti të transformoj rrënjësisht linjat trupore, duke e shndërruar barkun me yndyrë në muskuj (Foto)

Deri në ferr dhe kthim prapa: Tregime të tmerrshme të njerëzve të cilët theksojnë që pas vdekjes kanë përfunduar në ferr

Deri në ferr dhe kthim prapa: Tregime të tmerrshme të njerëzve të cilët theksojnë që pas vdekjes kanë përfunduar në ferr

Vozit në gjendje të dehur, gjobitet me 30 mijë dollarë

Vozit në gjendje të dehur, gjobitet me 30 mijë dollarë

Rrepkat – fijet e kuqe të shëndetit

Rrepkat – fijet e kuqe të shëndetit

Gjendet kontrata paramartesore e vjetër mbi 40 shekuj

Gjendet kontrata paramartesore e vjetër mbi 40 shekuj

Spitali Amerikan organizon për herë të tretë Kongresin Ndërkombëtar Multidisiplinar Mjekësor

Spitali Amerikan organizon për herë të tretë Kongresin Ndërkombëtar Multidisiplinar Mjekësor

Përse ndjeheni të lodhur gjatë tërë ditës dhe si ta shmangni këtë?

Përse ndjeheni të lodhur gjatë tërë ditës dhe si ta shmangni këtë?

Ushqimet e jetëgjatësisë: Çfarë të hamë e të pimë për një jetë më të gjatë

Ushqimet e jetëgjatësisë: Çfarë të hamë e të pimë për një jetë më të gjatë

Si ju tregon organizmi se ju duhet seks?

Si ju tregon organizmi se ju duhet seks?

Një “top zjarri” në qiell ka vënë në panik qytetarët e disa vendeve evropiane (Video)

Një “top zjarri” në qiell ka vënë në panik qytetarët e disa vendeve evropiane (Video)

Simptomat e stresit: Shenjat fizike që tregojnë se jeni nën presion

Simptomat e stresit: Shenjat fizike që tregojnë se jeni nën presion

Quhet "Gjethja e Zotit" sepse shëron…

Quhet "Gjethja e Zotit" sepse shëron…

Është zbuluar e vërteta mbi ndikimin e pajisjes elektronike për cigare

Është zbuluar e vërteta mbi ndikimin e pajisjes elektronike për cigare