Fëmijët po përballen me probleme mendore për shkak të telefonave të mençur

E publikuar: 14/04/2024 21:41
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Fëmijëve të moshës dyvjeçare mund t’ju zhvillohen probleme të shëndetit mendor për shkak të telefonëve të mençur dhe tabletëve, paralajmërojnë shkencëtarët.

Vetëm një orë në ditë duke parë një ekran mund të jetë e mjaftueshme për t’i bërë fëmijët me më shumë gjasa të jenë të shqetësuar apo dëshpëruar.

Kjo mund t’i bënte ata më pak kurioz, më pak të aftë për të përfunduar detyrat, më pak emocionalisht të qëndrueshme dhe duke ulur vetëkontrollin e tyre.

Megjithëse adoleshentët janë më të rrezikuar nga pajisjet e dëmshme, fëmijët nën moshën 10 vjeç dhe fëmijët e vegjël ende rrezikohen.

Por hulumtimet tregojnë se të ashquajturit ‘fëmijët e zombies’ britanikë harxhojnë pothuajse pesë orë çdo ditë në pajisjet elektronike.