Marrëdhënia seksuale me personin nën moshën 16 vjet – është dhunim

E publikuar: 05/09/2022 22:24
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Nga Arianit Koci

Akti seksual me personin ndër moshën 16 vjet, konsiderohet që është bërë pa pëlqimin e atij personi, edhe nëse ai/ajo e ka dhënë pëlqimin.

Personi në atë moshë, nuk ka aftësi intelektuale me dhënë pëlqim për seks.

Prandaj, marrëdhënia e tillë konsiderohet dhunim.

E për dhunimin e personit nën moshën 16 vjeqare, është paraparë dënimi prej 5 deri në 20.

Nëse dhunimi kryhet ndaj personi që i ka ndër 14 vjet, atëherë dënimi minimal është 10 vite.

Përjashtimi bëhet vetëm në një situatë:kur ka marrëveshje vullnetare të dy personave që kanë arritur moshën 14 vjet dhe ku dallimi në moshën e tyre nuk tejkalon 2 vjet, për të kryer aktin seksual.P.s.

Jam habitë sa shumë persona nuk e kanë ditur faktin e lartëcekur!(Autori është avokat)