Hoti skeptik për pikën 2 dhe 4 të planit evropian: Të kapërcehet e kaluara pa u ballafaquar me të?!

E publikuar: 28/02/2023 12:58
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Ish-kryeministri i vendit, Avdullah Hoti, ka komentuar përmbajtjen e marrëveshjes së propozimit evropian, prezantuar dje për herë të parë për publikun.

Ai ngrit në diskutim dy çështje, nga pika 2 dhe 4, për të cilat shprehet, si vijon:

”Marrëveshja në preambulë përmban:

– Pika 2: “… për të kapërcyer trashëgiminë e të kaluarës”.

– Pika 4: “… pa paragjykuar pikëpamjet e ndryshme të Palëve për çështjet themelore, duke përfshirë çështjet e statusit”.

Të kapërcehet e kaluara pa u ballafaquar me të?!

Pa paragjykuar çështjet e statusit?!”.