Publikohet lista me 28 aplikacione që duhen fshirë nga telefoni, mund t’ju rrezikojnë

E publikuar: 28/03/2024 20:47
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Hulumtuesit e Human’s Satori Threat Intelligence kanë zbuluar se një listë të gjatë të aplikacioneve të disponueshme falas në telefonat celularë, të cilat rezultojnë të jenë të rrezikshme dhe që supozohet se janë përgjegjëse për përhapjen e malware.

Këto aplikacione kanë qenë në Play Store për më shumë se 9 muaj. Konkretisht, ata kanë qenë në Play Store për 9 muajt e fundit të vitit 2023. Këto janë aplikacione falas VPN.

Llogaritë bankare nuk janë në rrezik me këto aplikacione, por pajisja e infektuar mund të nisë krime të ndryshme kibernetike, të tilla si sulmet në faqe dhe organizata.

Lista përfshinë këto programe:

Lite VPN
Tastiera Anims
Blaze Stride
Byte Blade VPN
Nisësi i Android 12 (nga CaptainDroid)
Nisësi i Android 13 (nga CaptainDroid)
Nisësi i Android 14 (nga CaptainDroid)
Furnizimet e CaptainDroid
Filma klasikë të vjetër falas (nga CaptainDroid)
Krahasimi i telefonit (nga CaptainDroid)
Fast Fly VPN
Fast Fox VPN
Fast Line VPN
Animacion Qesharak Char Ging
Edges Limo
Në rregull VPN
Nisësi i aplikacionit të telefonit
VPN me rrjedhje të shpejtë
Shembull VPN
Sigurt Thunder
Shkëlqe i sigurt
Surf me shpejtësi
Swift Shield VPN
Turbo Track VPN
Turbo Tunnel VPN
Verdha Flash VPN
VPN Ultra
Ekzekutoni VPN
/tch/