Njerëzit po vërshojnë Shqipërinë për këtë ilaç!

E publikuar: 15/03/2015 13:39
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Kohëve të fundit njerëzit gjithnjë e më shumë shtrojnë pyetje lidhur me vajgurin (gazin-petrolej) çudibërës nga Shqipëria, që mjekon sëmundjet malinje. Edhe pse ekzistojnë dëshmi të shumta, ky fakt është edhe sot e kësaj dite i mbështjellë me mister.

Edhe pse nafta si dhe derivatet e shumta të saj përdoren në një varg të proceseve industriale, njerëzit nuk janë të vetëdijshëm se nafta përdoret edhe në industrinë e mjekësisë farmaceutike.

Fillimisht vajguri për nevoja farmaceutike është përdorur për mjekimin e tuberkulozit dhe psoriazës, por mjekësia zyrtare kurrë nuk i ka pranuar vetitë dhe karakteristikat mjekuese. Është vërtetë interesant se si ndër të parët në botë për vetitë dhe karakteristikat mjekuese të vajgurit-petroleit, kur janë në pyetje sëmundjet malinje, ka shkruar Josif Pançiq në librin e tij “Omorica”, pas së cilës serbët masovikisht kanë filluar të mjekohen me këtë. Ata që kanë mbijetuar falë vajgurit, më pastaj kanë marrë përgjigje se kanë qenë të diagnostifikuar gabimisht.

Gjatë Luftës së Parë Botërore, njerëzit masovikisht janë mjekuar me vajgur, sepse nuk ka pasë kurrfarë barnash tjera. por, për vetitë mjekuese askush nuk ka dashur publikisht dhe zëshëm të flas.

Doktoresha Paula Canner, e cila përndryshe edhe vetveten e ka mjekuar me vajgur që në moshën 31 vjeçare – nga kanceri i zorrëve, që është zgjeruar edhe në veshkë – ka evidencë shumë të rregullt për mbi 2.000 pacientë e saj, që kanë fituar jetë të re falë vajgurit me të cilin janë mjekuar nga kanceri. Edhe përkundër që ka pasë kërcënime serioze pas publikimit të punimeve të saja, Paula nuk është frikësuar dhe falë këmbëngulësisë së saj sot vajguri është legalizuar në mjekimin e kancerit në Zvicër, Francë, Poloni dhe Hungari.

Për çka në të vërtetë bëhet fjalë?

Kerozina e pastër (vajguri i pastruar, i destiluar) thuhet se pastron trupin dhe se shërben për dekontamimin e trupit, regjenerimin, shërimin nga sëmundjet dhe plagët. Po ashtu thuhet se në raste është dëshmuar se mund të mjekojë: kancerin; tumoret; metastazat; prostatën e sëmurë; diabetin; plogështinë; paralizën e fëmijëve; reumatizmin; gihtin; opstrukcionet e zorrëve; leukeminë; aneminë; sëmundjet e mëlçive; tamthin; zorrët; pengesat e tretjes dhe shumë sëmundje tjera, ose së paku të zbusë vuajtjet.

Në librin e Genadij Petroviq Malahovit, “Mjekimi me kerozin”, shkruan se 100 për qind vajguri i pastruar është i vetmi preparat i parrezikshëm dhe mjekues dhe se ky në fakt është emri i dytë i kerozinës. Mirëpo, kerozina si derivat që përdoret si karburant për aeroplanë nuk guxon të pihet, sepse atij kerozini i shtojnë një substancë helmuese. Me destilimin që bëhet, nga vajguri largohen acidet e ndryshme, si p.sh mbeturinat e naftës, metale të ndryshme të rënda etj.

Malahov pohon në librin e tij se katër decilitra vajguri të padestiluar është doza vdekjeprurëse për njeriun, ndërsa nga vajguri i destiluar nuk do t’i ndodhte asgjë që do të ngacmonte diarenë dhe vjelljen.

Burimet flasin se çmimi i sotëm i një litre vajguri natyror nga burimet vajgurore të rrethit të Krujës, arrin çmimin deri në 150 euro për litër.

Farudin Xheluli është hotelier i mirënjohur nga Novi Sadi, i cili thotë se është mjekuar nga një formë e rëndë e kancerit në lukth, pikërisht me këtë,

Farudini ka menduar se i ka ardhë fundi. Ka shkuar në vendlindje në Maqedoni, në fshatin e tij afër Tetovës dhe ka kuptuar për një grua që ka vuajtur nga kanceri në mitër.

“Ka pasë metastaza në tërë trupin, por është shëruar duke pirë vajgurin të cilin e ka marrë nga Kruja, nga Shqipëria. Ajo grua më ka ndihmuar që të furnizohem me tre shishe vajguri të tillë dhe unë kam filluar ta pijë përditë. Vendosa të kthehem në Novi Sad dhe të anulojë mjekimin në Kamenicë që qysh ta ketë shkruar Zoti ashtu le të bëhet. Dy herë në ditë kam pirë vajgur. Kam filluar të ndihem mirë dhe kur e kam shikuar kalendarin e kam vërejtur se ishte dita e 30 që kurë kisha filluar me pi këtë. Nuk e kam besuar se do të jetoj, sepse secilin mëngjes e kam konsideruar si mëngjesin e fundit”, ka thënë Farudini.

Mjekët e assesi nuk e pranojnë mjekimin me vajgur, duke e konsideruar sharlatanizëm. Për më shumë rreth kësaj, lexoni duke lexuar edhe këtë artikull: “Vajguri çudibërës: Besohet që shëron kancerin, diabetin dhe shumë sëmundje të tjera”!