Ministria e Brendshme, e drejtuar nga Skender Hyseni, pa asnjë ekspert të sigurisë!

E publikuar: 08/03/2015 20:30
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Ministria e Punëve të Brendshme, që është ndër dikasterët më të rëndësishëm të qeverisjes në vend, po drejtohet nga njerëz që s’kanë lidhje me fushën e sigurisë.

Përpos ministrit Skënder Hyseni, i cili s’ka lidhje me fushën e sigurisë, edhe të gjithë këshilltarët e tij vijnë nga fusha tjera të jetës.

Skender Hyseni, është me background nga letërsia angleze. Ai për një kohë të gjatë ka qenë përkthyes i ish- presidentit, Ibrahim Rugova, ndërkaq, gjatë qeverisjes PDK- LDK, 2007- 2010, ai ishte ministër i Kulturës dhe i Punëve të Jashtme.

Gazeta Blic merr vesh se asnjë nga këshilltarët e tij nuk vjen nga fusha e sigurisë.

KëshilltarI i Hysenit, Agim Gashi, vjen nga fusha e gjuhës dhe e letërsisë. Ai i ka përfunduar studimet nga gjuha shqipe. Gashi ishte drejtor i shërbimeve publike në Komunën e Prishtinës, derisa Kryeqytetin e udhëhiqte Isa Mustafa. Në profilin e Gashit në Facebook, figuron që ai pos postin e këshilltarit, në të njëjtën kohë mban edhe postin e asamblistit në Kuvendin Komunal të Prishtinës. Agim Gashi është edhe kryetar i Degës së V të LDK-së në Prishtinë.

Edhe këshilltarja tjetër, Shqipe Mjekiqi nuk ka lidhje me sektorin e sigurisë. Ajo ka përfunduar studimet në shkenca politike dhe në marrëdhënie ndërkombëtare. Mjekiqi, gjatë kohës sa Fatmir Sejdiu ishte president i vendit, kishte qenë këshilltare e tij.

As Shkodran Manaj nuk vjen nga fusha e sigurisë. Ai ka përfunduar fakultetin juridik. Manaj pos postit të këshilltarit politik, në profilin e tij zyrtar në Facebook, atij i figuron edhe si udhëheqës i Divizionit për hartimin dhe harmonizimin e legjislacionit në MPB.

Këshilltarja tjetër, Filloreta Gashi vjen nga fusha e integrimeve evropiane.

Ndërkaq, i vetmi këshilltar, i cili deri diku mund t’i plotësoj për së afërmi kushtet për të qenë këshilltarë, është Ismet Zymeri, ish-drejtor i Toiforit. Në profilin e tij në Facebook, shkruan se ai ka përfunduar studimet në shkencat e kriminalistikës në Sarajevë.

Ministria e Punëve të Brendshme, është pa dyshim ndër ministrinë që përpos që ka numrin më të madh të punjonësve, është ndër ministritë më të ndjeshme./ Gazeta Blic