Kush janë kryeprokurorët e prokurorive themelore në Prishtinë dhe në Gjakovë

E publikuar: 11/12/2023 15:35
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Gjatë ditës së sotme Këshilli Prokurorial i Kosovës, ka mbajtur mbledhjen e radhës.

Në këtë mbledhje KPK-ja zgjodhi kryeprokurorët e prokurorive themelore në Prishtinë dhe në Gjakovë

KPK-ja votoi edhe për zgjedhjen e kandidatit të vetëm për Kryeprokuror të Prokurorisë Themelore në Prishtinë, z.Zejnulla Gashi, prokuror i kësaj prokurorie, i cili u zgjodh me një mandat katërvjeçar, duke filluar nga 1 janari 2024.

Po ashtu, nën pikën tre të këtij takimi, Këshilli votoi edhe për zgjedhjen e Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Gjakovë, z.Enis Gashi, prokuror i kësaj prokurorie, i cili do të udhëheqë këtë prokurori gjatë katër vjetëve të ardhshëm, duke filluar nga 1 janari 2024.

Zgjedhjes së kryeprokurorëve u ka paraprirë trajtimi i Raportit të Komisionit për Rishqyrtim dhe trajtimi i dy raporteve të paneleve vlerësuese.