Komandanti i KFOR-it në Kosovë “selam” ushtarakëve serbë

E publikuar: 14/03/2015 11:07
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Komandanti i KFOR-it, Gjeneralmajori Francesco Paolo Figliuolo, ka takuar shefin e Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura Serbe, Gjeneralin Lubisha Dikoviq, në Krushevc të Serbisë, të cilit i tha se NATO mbetet e përkushtuar ta ndihmojë lëvizjen e lirë dhe demokracinë në Kosovë.

Komandanti i KFOR-it theksoi përmirësimet në gjendjen e sigurisë në Kosovë dhe tha se këto arritje janë arritur si rezultat i punës së vazhdueshme dhe bashkëpunimit të të gjitha palëve të përfshira në procesin e normalizimit.

Ai gjithashtu konfirmoi përpjekjet e vazhdueshme dhe të paanshme të misionit të NATO-së në ofrimin e mjedisit të qetë dhe të sigurt si dhe lirinë e lëvizjes me qëllim të krijimit të kushteve të nevojshme për të ndihmuar dhe mbështetur progresin, demokracinë dhe modernizimin në Kosovë.

Sipas një komunikate të KFOR-it, gjatë vizitës, ata shfrytëzuan mundësinë dhe vizituan Qendrën e trajnimit për mbrojtje kimike, biologjike, radiologjike dhe nukleare (CBRN-TC), që është një nga qendrat për trajnim të specializuar të komandës për trajnime operacionale të Forcave të Armatosura Serbe.

Image
Image
Image