KEDS njofton për punime tri ditë rresht në rrjet, këto zona do të mbesin pa rrymë

E publikuar: 09/09/2022 17:12
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

KEDS ka njoftuar për punime në rrjet përgjatë së dielës, hënës dhe së martës, ku si pasojë do të mbesin përkohësisht pa furnizim me energji elektrike disa zona.
Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

11.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilan 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Thertorja (kodi: 60062012) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: një pjesë e fshatit Velekincë dhe Zabeli i Sahit Agës, përfshirë edhe stacionin e pompave të ujit, Thertoren dhe Fluidin.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

11.09.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:

Në LP 10(kV) Cërmjani – SSH Zhabel nga ora 08:30 deri 18:00

Pa tension do të mbesin këta trafostacione:

TS 10/04(kV) ZHABEL-1 kodi: 80080012311
TS 10/04(kV) SHQIPONJE 1 kodi: 80080012315
TS 10/04(kV) SHQIPONJE 2 kodi: 80080012316
TS 10/04(kV) KRELAN 1 kodi: 80080012317
TS 10/04(kV) KRELAN 2 kodi: 80080012318
TS 10/04(kV) KRELAN 3 kodi: 80080012319
TS 10/04(kV) KRELAN 4 kodi: 80080012504
Vendet: fshatrat: Shqiponjë, Kralan dhe Zhabel.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirja e përçuesit të ri, vendosja e konzollave dhe lidhja e linjës së re të tensionit të mesëm në kuadër të LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.

11.09.2022

Punime nga palët e treta

Prizren

1.

Nga NS 110/10 [kV] Prizreni 3 do të ndërprehet:

LP 10(kV) Malsia e re (kodi: 31000030) nga 10:00 deri 10:30

Vendet: Malësia e Re, F.sh. Legjenda, afariste: Mullini Rexhep Ukaj, Firma Vesel Rexhaj, Fabrika e lëngjeve Novak.

Arsyeja: Realizimi i urave lidhëse në shtyllën ekzistuese kyçëse për energjizimin e LP të ri 10(20)kV dhe TSSH 250kVA, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

12.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Varoshi (kodi 40042005) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Varoshi, Gërlica, Komogllava, Rakaj dhe bizniset private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të reja, ndërrimi i përçuesve dhe izolatorëve.

2.

Nga TS 110/35/10kV Lipjan (H07), (H09) dhe (H12) do të ndërprehet:

NS 35/10(20)kV Magure, NS 35/10kV Shtime dhe NS 35/20 Prishtina Mall dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10(20)kV prej orës 11:00 deri në ora 15:00.

Vendet: rrugët: 12 Qershori, 14 Dhjetori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Musliu (një pjesë), Ahmet Kaçiku, Ahmet Shtimja (një pjesë), Anton Çetta, Arben Hyseni (një pjesë), e Prishtinës, e Tiranës, Imer Devetaku, Jetë Hasani, Komandant Kumanova, Lagjja e Pajtimit, Milaim Beka, Ymer Prizreni (një pjesë), Rrethrrotullimi për Godanc, Shaqir Tërshana (një pjesë), Shefket Muhadini, Sheshi i Dëshmorëve, Sheshi i uçk-së (një pjesë), Shtime, Smajl Gorani, Sylejman Vokshi (një pjesë), Ymer Prizreni (një pjesë), 2 Korriku (një pjesë), Ahmet Shtimja (dhe sheshi), Imer Devetaku (një pjesë), Kompleksi Memorial Raçak, Qesta e Reçakut, Sheshi i UÇK (një pjesë), Skender Salihaj (një pjesë), 2 Korriku (një pjesë), Anton Çetta (një pjesë), e Tiranës, Milaim Beha, Ruzhdi Salihu (një pjesë), Skënderbeu, Sylejman Vokshi (një pjesë), Wiliam Walker, Ramadan Kumanova (një pjesë), Skender Salihaj (një pjesë), Parku Teknologjik (2 konsumatorë komercial), Shtime dhe Prishtina Mall; fshatrat: Baicë, Fushticë e Poshtme, Fushticë e Epërme, Kishnarekë, Krajmirovc, Krojmir, Mirenë, Nekoc, Resinoc, Rrezja (një pjesë) dhe Shalë, Blinaj (një pjesë), Dorajë e Madhe, Dobrajë e Vogël, Krojbardh (Dorajë e Madhe), Leshan(Gllanic) (një pjesë), Magurë, Medvec, Poturoc, Qylagë, Rrezja, Torinë dhe Vërshec, Harilaç, Rrafshina (Treshnjevkë), Sllatinë (një pjesë), Treshnjevkë (një pjesë) dhe Vrellë e Goleshit (një pjesë), Vrellë e Goleshit dhe një pjesë e Sllatinës dhe Sllatinë (te Aeroporti), konsumatorë komercial në fshatin Magurë, Medvec dhe Kodra e Goleshit, Mollopolc, Petrovë, Raçak dhe Shtime (një pjesë), Godanc i Poshtëm dhe Godanc i Ulët, Davidovc, Gjugjaj (Gjurkoc) (një pjesë), Gjurkoc, Rashincë, Vojnoc, Belincë, Caralevë, Greiçec (një pjesë), Karaçicë (një pjesë), Llanishtë (një pjesë), Pjetërshticë, Rancë (një pjesë), Topillë (një pjesë) dhe Zborc, Gllavicë, Koshare, Lagja e Salihajve (Poredime) (një pjesë) dhe Lubovci, Fox Marble dhe AEC KOSOVA_Wind Power.

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive e nënstacionit – ana 35kV.

3.

Nga NS 35/10(20)10[kV] Kaçaniku do të ndërprehet:

LP-si 10[kV] Bobi (kodi: 40043002) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bob, Gajre, Ivajë, Kotlinë, Lumbardh (Kotlinë), Laq (një pjesë), Puset e Nikës (një pjesë), Strazhë dhe rruga Vëllezërit Çaka (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjilan

1.

Nga NS 110/10 [kV] Kamenica do të ndërprehet:

LP 10[kV] Strezovci (kodi: 62000005 ) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Rrugët: Asim Jusufi (një pjesë), Avdi Xhaçku, Besnik Maroca, Dëshmorët e Kombit, Kadri Zeka, Nikolla Teslla, Musli Ymeri (një pjesë), Wurdo Wilson (një pjesë), Vëllezërit Krivaqa (një pjesë). Fshatrat: Bolec, Bushincë, Buxhenicë (një pjesë), Carevc (një pjesë), Gragjenik (një pjesë), Hajnoc, Kamenicë, Kremenatë (një pjesë), Krilevë, Malësia dhe Lagjja e Malësisë (një pjesë), Meshinë (një pjesë), Moçar, Strezoc dhe Tirinicë (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/20(10) 10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

LP 10(kV) Rogana (kodi: 62000012) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Hodonc, Karaçevë e Poshtme, Karaçevë e Epërme, Katushnicë (një pjesë) dhe Rogaçicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, riparimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe pastrim i trasesë.

Pejë

1.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Ledinat (kodi: 53000001) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat: Baballoq, Beleg, Carabreg i Ulët (një pjesë), Carabreg i Epërm (një pjesë), Dubravë (një pjesë), Gramaqel, Irzniq, Ledina, Llukë e Eperëme (një pjesë) dhe Prekolluk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim shtyllave, shtrëngimi i përçuesve, ndërrimi izolatorëve.

2.

TS 35/10kV Isniqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zukaj (Kodi: 53057001) nga ora 09:00 deri 12:00

Vendet: Gani Imeraj, “Lika Trade” Sali Likaj, Isniq- Zukaj dhe Januzaj dhe Fabrika e pompave.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Isniqi do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Demhalilët (kodi 53057003) nga ora 13:00 deri 16:00

Vendet: Demehalilët I, Demehalilët II, Ntp Stina Sadik Gjikokaj.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prishtinë

1.

NS 220/35/10[kV] Podujevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Llausha (kodi: 14000013 ) nga ora 10:00 deri në ora 15:00

Vendet:. Dumnicë, Llaushë, Doberdol, Zakut, Kërpimeh, Metehi, Repë, Tashevc, Pollatë, Dvorishtë, Sllatinë, Reçicë, Zhiti, Sylejvicë, Brecë, Tërnavicë, Murgull dhe Marincë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/35/10kV Palaj do të ndërprehet:

Dalja 10kV Palaj (kodi: 18024001) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Mulliri Palaj, Hade-Miniera, Hade, Hamidi, Lajthishtë, Kulla Sibovc, Sibovc te Kangjelët, Sibovc te Kelmendët, Shipitullaë, Grabovci, Tr private te Mjekiqi, Bivolak te Saraqët, Plemetin-Xhemnicët dhe konsumatorët e fshatit Sibovc.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

3.

NS 35/10 [kV] Fushë Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Miradi e Epërme (kodi: 15018019) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: Miradi e Epërme.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

Prizren

1.

Nga TS 35/10[kV] Zhur do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Poslishta (kodi: 30035006 ) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Fshatrat: Grazhdanik, Kobajë, Muradem, Nashec (një pjesë), Poslishtë dhe Vlashnjë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

2.

TS 35/10(kV Dikanca do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Radesha (Kodi: 30037006) prej orës 09:00 -14:00

Vendet: Baqkë, Dikancë, Leshtan dhe Radeshë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit, shtrëngimi i përçuesve.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fortesa (kodi: 82081009) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: fshatrat Bellacërkë dhe Sopniq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllës së tensionit të mesëm te TS Fortesa 5.

12.09.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja – LP 10(kV) Ponosheci (kodi: 80080006) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman dhe Smolicë.

Arsyeja: Projekte investive, ngritja e SHB të të tensionit të mesëm.

13.09.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10[kV] Ferizaj 1 do të ndërprehet:

LP 10(kV) Rahovica (kodi: 40000014) prej orës 10:00 deri ne ora 15:00

Vendet: Bibaj, Muhaxherët e Talinovcit, Sazli, Papaz, Rahovic,Mirosal, Pojasish[të dhe Sazli.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave te thyera me te reja, ndërrimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

Gjilan

1.

Nga TS 110/10[kV] Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Koretini (kodi: 62000017) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: fshtarat: Berivojcë (një pjesë), Bllatë (një pjesë), Crepanë, Domoroc, Koretin, Kormjan i Poshtëm, Kormnjan i Epërm dhe Topanicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve, përforcimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 110/35/10[kV] Vitia do të ndërprehet: TR 1 dhe TR 2 pa tension mbetet:

TR 1 dhe TR 2 në NS 35/10kV Vitia (H12 dhe H13) (kodi 610670) dhe NS 35/10kV Kllokoti (H06) (kodi 610650) pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 11:00 deri ne ora 15:00.

Vendet: rrugët: 11 Marsi (një pjesë), 28 Nëntori (një pjesë), Adem Jashari, Dëshmorët e Kombit, Elena Gjika, Flaka e Janarit, Hafiz Ali Korqa (një pjesë), Hasan Prishtina, Hoxhë Jonuzi, Idriz Seferi (një pjesë), Isa Boletini (një pjesë), Mustafë Koka, Nikolla Teslla (një pjesë), Qerqiz Topulli (një pjesë), Sherif Frangu, Shote Galica (një pjesë), Banesa Euro Abi, Banesa Palma, Banesa Socilae, Viti, Qerqiz Topulli, Flaka e Janarit, Gjilanit (një pjesë), Habib Sejdiu, Xhemajli Ademi; fshatrat: Gërnçar, Gjylekar (një pjesë), Goden (një pjesë), Lubishtë (një pjesë), Podgorc, Ramnishtë, Stubëll e Epërme, Stubëll e Poshtme dhe Vërbovc, Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Verban, Drobresh, Gërmovë (një pjesë), Kabash dhe Smirë, Binçë, Buzovik, Debelldeh, Kabash, Kolishtë (një pjesë), Ramnishtë, Shushtë, Beguncë, Letincë, Lubishtë, Ramnishtë (një pjesë) dhe Vërnakollë (një pjesë), Pozharan, Sadovinë e Qerkezve, Sllatinë e Poshtme, Sllatinë e Epërme dhe Tërstenik, Fshati Kllokot (një pjesë), Budrikë e Epërme, Budrikë (një pjesë), Gjylekar, Kllokot, Radivojcë dhe Remnik, Mogillë. Rrugët: Viti-Kllokot (një pjesë), Preshevës (një pjesë) dhe Fabrika e ujit në Zonën Industriale, Ballancë, Çifllak (një pjesë), Devajë, Kllokot (një pjesë), Kravaricë, Pozharan, Tërpezë dhe Zhiti, Fshati i Ri, Pozharan dhe Ramjan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive e nënstacionit.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10[kV] Vushtrria 2 do të ndërprehet:

LP 10(kV) Studime (kodi: 73000013) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Studime-2, TS Muharrem Zariqi, TS “Ariani company” te moteli, Migjeni, TSB Mbi asfallt, Begaj, Moteli, Rashicët, ETC, TSSH-Zjarrefikset (Studime),TSSH 2-Maji,Studime,Grupi I biznesit,F abrika Ekstra, PROEX SH.P.K. Ylber Kuraja.

Arsyeja: Ndërprerje për siguri të sistemit, mirëmbajtje preventive, shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 110/10[kV] Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Novolani (kodi: 73000005) nga ora 09:00 deri 14:00

Vendet: fshatrat: Bukosh, Dervar, Dolak, Druar, Kollë, Mihaliq, Novolan, Reznik, Shallc dhe Vërnicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Pejë

1.

Nga NS 110/10[kV] Istog do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Rakoshi (kodi:54000006) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Bellopojë (një pjesë), Cerkolez, Dubravë (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Kërninë, Kërninë e Epërme, Kovragë, Llukavc i Thatë (një pjesë), Padalishtë, Rakoc, Serbobran, Shushic, Shushic e Ulët, Suhogerllë, Uçë, Veriq dhe Zhakovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS 110/10[kV] Klina do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Gremniku (kodi: 52000011) prej orës 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gremniku, Dollci, Qupeva, Vlljaku, Dushi, Sferka, Perqeva, Rastoka, Kpuzi dhe Qeskovë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

3.

Nga 35/10[kV] Peja II do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Rugova (kodi: 50051006) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Vendet: Rugova: Llazi, Shtupeqi i Madh, Llotove, Pepaj, Koshutan, Shkrel, Bogë, Stankaj, Hagjaj, Kuqishtë 1, Drelaj 2, dhe Bregu Kuqishtë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Prishtinë

1.

Nga 35/10[kV] Besi do të ndërprehet :

Dalja 10(kV) Lluzhani (kodi: 10013011) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Prugovci-1 (te Villa Natyra, Verbovcët, Lupç i Poshtëm, Vranidoll, Tenezhdoll dhe Kazerme e FSK –së në Vranidoll.

Arsyeja e ndërprerjes: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga 35/10[kV] Mazgiti do të ndërprehet:

LP 10(kV) Shkabaj (kodi: 15019002) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Shkabaj, Mazgit- një pjesë, Obiliq- një pjesë, Reforma dhe Al Petroli.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

3.

Nga NS 35/10[kV] Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Orllani (kodi: 14015002 ) nga ora 09:00 deri në ora 14:00

Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat dhe Te Zahir Pajaziti.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

Nga NS 110/10[kV] Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Peqani (kodi: 32000007) nga ora 10:00 deri 15:00

Vendet: Fshatrat: Bllacë, Breshani, Duhël, Kastërc, Nishor, Peqan, Semetisht dhe Sllapuzhan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, (ndërrimi/përforcimi i shtyllave, shtrëngimi i përçuesve).

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10[kV] Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10(kV) Malisheva (kodi 82082004) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: rrugët: 535 Prof.Hamdi Berisha, 554 Viliam Voker, 601 Sheshi i Dëshmorëve, 602 Gjergj Kastrioti – Skendërbeu, 603 Adem Jashari, 604 Imer Krasniqi, 605 Rilindja Kombëtare, 606 Pavarësia, 608 Hamdi Berisha, 610 Hizri Mazreku, .611 Jahir Mazreku. 612 Viliam Voker, fshatrat: Burim, Carallukë (një pjesë), Dardania, Gërmiz, Lubizhdë (1 konsumator) dhe Senik (1 konsumator).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i ormanit TU në TS 10/04 kV Reforma.