Hysen Durmishi tregon pse iu shkëput kontrata kontraktorin për zgjerimin e rrugës Prishtinë – Mitrovicë

E publikuar: 08/02/2023 19:25
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi, ka bërë të ditur se sot është bërë shkëputja e Kontratës me kontraktorin “Pevlaku & Patishta”, i cili ishte angazhuar në projektin “Zgjerimi i rrugës nacionale N2 Prishtinë – Mitrovicë”.

Në një postim në Facebook, Durmishi ka treguar se shkëputja e kontratës është bërë bazuar në raportin e Auditorit.

“Punëdhënësi, përkitazi autoriteti kontraktues (MMPHI) dhe financuesit – bankat ndërkombëtare (SFD dhe OFID) pas shumë tentativave dhe takimeve me Kontraktorin për të gjetur zgjidhje dhe të tejkalojnë sfidat me të cilat përballeshin, Kontraktori “Pevlaku & Patishta”, nuk ka përmbushur obligimet/angazhimet e tij të përcaktuara në Minutat e Takimit, klauzola që kishin rënë dakord dhe nënshkruar më 23 Nëntor 2021, nenet e “Aneks Marrëveshjes së Kontratës” me numër MI. 10598, të nënshkruar më 23 dhjetor 2021, si dhe legalizimin e nën-kontraktorit ilegal të angazhuar që nuk lejohet sipas kontratave ndërkombëtare që janë të bazuara në FIDIC”.