Harta e vendbanimeve të shqiptarëve në Turqi (Foto)

E publikuar: 08/03/2015 11:56
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Konsiderohet se në Turqi mund të jenë së paku 1.3 deri në 3.5 milion shqiptarë, që përbën 0.5 deri në 2 për qind të popullatës së këtij shteti. Por Turqia nuk i njeh shqiptarët si minoritet në këtë shtet.
Shqiptarët e shpërngulur në Turqi, janë të vendosur më shumë në pjesën evropiane dhe por edhe të Azisë, më shumë në qytete më pak në fshatra.

Shqiptarët nuk janë shënuar në rezultatet zyrtare të regjistrimit, pasi që ata janë regjistruar si turq dhe një numër i madh prej tyre është asimiluar.

Kjo është harta e vendbanimeve të shqiptarëve në Turqi, të cilët kanë migruar në këtë shtet kryesisht pas vitit 1920 nga Kosova, Ilirida e Çamëria.

Minoriteti shqiptar në Turqi nuk njihet nga shteti turk.Harta-e-vendbanimeve-të-shqiptarëve-në-Turqi-Foto-700x394