Guvernatori Ismaili zhvillon dialog të frytshëm me zyrtarë të nivelit të lartë të Fondit Monetar Ndërkombëtar në takimet pranverore që po mbahen në Washington D.C.

E publikuar: 20/04/2024 11:03
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës (BQK), i shoqëruar nga
Zëvendësguvernatori Z. Fusha, është angazhuar në një sërë takimesh konstruktive me
përfaqësues të nderuar nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), gjatë takimeve pranverore
që po mbahen në Washington D.C. Këto sesione të takimeve ofruan një mundësi të shkëlqyer
për të diskutuar zhvillimet e rëndësishme dhe progresin e vazhdueshëm brenda BQK-së.

Në një takim me Zëvendësdrejtorin Menaxhues Z. Bo Li, Guvernatori Ismaili zhvilloi
diskutime të cilat ishin të fokusuara në zhvillimet kryesore brenda sektorit financiar. Duke theksuar rolin vendimtar të FMN-së, Guvernatori Ismaili theksoi mbështetjen e dhënë BQK- së nga FMN-ja në forcimin e kapaciteteve të saj institucionale dhe zbatimin me sukses të
rekomandimeve nga misionet e FMN-së.

Guvernatori Ismaili mori pjesë në Plenarin e Komitetit Ndërkombëtar Monetar dhe Financiar
(IMFC), si përfaqësues i Republikës së Kosovës në Bordin e FMN-së. Ky forum i nivelit të
lartë, i cili përfshinte pjesëmarrjen e Drejtoreshës Menaxhuese të FMN-së, Znj. Georgieva, Guvernatori Ismaili paraqiti argumentet mbi çështjet urgjente të stabilitetit financiar, jetike
për përkushtimin e BQK-së duke rritur qëndrueshmërinë e sektorit financiar.

Një aspekt i dukshëm i takimeve pranverore ishte bashkëbisedimi i Guvernatorit Ismaili me
Z. Alfred Kammer, Drejtor i Departamentit Evropian në FMN. Gjatë këtij diskutimi,
Guvernatori Ismaili ritheksoi kontributin e konsiderueshëm të FMN-së në agjendën
reformuese të BQK-së. Ai vlerësoi asistencën teknike të ofruar nga FMN-ja dhe theksoi rolin
kritik të bashkëpunimit ndërkombëtar në avancimin e objektivave të BQK-së.

Gjatë gjithë këtyre diskutimeve, Guvernatori Ismaili rikonfirmoi rëndësinë kryesore të
ruajtjes së stabilitetit dhe qëndrueshmërisë financiare. Teksa ai vazhdon të shtyjë përpara
reformat dhe të nxisë partneritetet strategjike, BQK-ja mbetet e përkushtuar në misionin e saj për të siguruar stabilitetin financiar të Republikës së Kosovës.