Edita Tahiri zihet duke pirë duhan. Dënohet me 50 euro, e lokali “Sofrabezi” me 3 mijë!

E publikuar: 09/03/2015 17:14
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Ministrja pa portofol e Qeverisë së Kosovës, Edita Tahiri e ka shkelur ligjin që e ndalon pirjen e duhanit në ambientet publike. Edhe pse ishte vetë deputete në mandatin e kaluar kur u aprovua ligji kundër duhanit, ajo e shkelë atë në çdo lokal ku ndodhet. Rasti i fundit ku edhe është zënë nga inspektorët dhe është dënuar me 50 euro, është në lokalin e njohur të Prishtinë, “Taverna Sofra’bezi”.
Sherrin e veprimit të saj të papërgjegjshëm dhe të kundërligjshëm ia ka parë edhe pronari i lokalit, Nderim Breznica, të cilit inspektorët ia kanë shqiptuar një gjobë prej 3000 eurosh.
Por pronari i lokalit “Taverna Sofra’bezi”, Nderim Breznica nuk e ka në plan ta paguaj këtë denim.
Ai ka thënë për portalin “Infokusi” se stafi i lokalit ka qenë shumë i shqetësuar me këtë rast, pasi që në lokalin e tyre nuk ndodhë asnjëherë qe dikush ta ndezë cigaren brenda.
“Prej kur ka hyrë ligji në fuqi ne i kemi vendosur të gjitha shenjat që ndalohet pirja e duhanit në ambientet e brendshme. Nga dera e hyrjes dhe brenda në disa vende është shenja ndalohet pirja e duhanit. Çdo klient i yni e di këtë dhe nuk ka ndodhur asnjëherë që dikush të konsumojë duhan brenda. Jemi lokal i njohur dhe kemi për klientelë familjarët, prandaj nuk ndodhë që dikush të bëj veprime të tilla, përveç këtyre të pushtetit. Këtyre njerëzve të politikes që vetë e bëjnë ligjin dhe vetë e shkelin, nuk ke çka u bën”, ka thënë Breznica për portalin “Infokusi”.
Sipas tij, Edita Tahiri e ka ndezur cigaren pa e pyetur askënd, nuk ka pasur “shpuzore” në tavolinë dhe as që e kanë parë stafi se ajo e ka ndezur cigaren.
“Unë nuk mbaj përgjegjësi për veprimet e papërgjegjshme të njerëzve të pushtetit. Ne të gjithë e dimë se ata nuk pyesin dhe as nuk mund t’i ndalojmë. Është turp prej tyre të bëjnë veprime të tilla. Unë nuk paguaj dënim pse ata e shkelin ligjin. Konkretisht për rastin e Edita Tahirit, inspektorët më kanë shqiptuar dënim 3000 euro, por unë u kam treguar se nuk do ti paguaj dhe tash do të dalim në gjyq.
Rastin në fjalë e ka konfirmuar edhe inspektori i Agjencisë së Ushqimit dhe Veterinës, Ibrahim Terrshnjaku. Ai ka thënë për portalin “Infokusi” se është i njoftuar me rastin dhe është në dijeni se ky rast tashmë ka shkuar në gjykatë.
“Po e di dhe fletëparaqitja për këtë rast është proceduar për gjykatë dhe tani gjykata vendosë për shumën e gjobës. Me ligj është e paraparë që personi fizik denohet me 50 euro, personi përgjegjës me 500 euro dhe biznesi nga 3000 deri në 5000 euro”, i ka thënë Tershjaku “Infokusit”.