Çfarë është mikropenisi dhe si ndikon në jetën seksuale të një burri?

E publikuar: 21/09/2020 23:05
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Mikropenisi është një gjendje e vërtetë mjekësore që mund të diagnostikohet.

I referohet gjendjes kur organi mashkullor është më i vogël se dy të tretat e atyre me madhësi standarde.

Madhësia mund të ndryshojë me kalimin e viteve. Çdo gjë më pak se rreth 9 centimetra në ereksion mund të konsiderohet si një mikro-madhësi, shkruan revista Health.

“Në një botë të fiksuar pas madhësisë, kjo diagnozë mund të ndikojë edhe në shëndetin mendor të një burri. Mikropenisi diagnostikohet te të porsalindurit, nuk është një gjendje në të cilën një penis me madhësi normale tkurret papritmas. Ju nuk mund të zhvilloni një mikropenis me kalimin e kohës ”, thotë urologu dhe eksperti i shëndetit seksual Jamin Brambat nga Instituti shëndetësor në Orlando.

Burrat që kanë një mikropenis mund të bëjnë ereksion, të masturbohen, të kalojnë orgazëm ose të urinojnë. Por mund të ndodhë që ata nuk mund të kenë marrëdhënie seksuale depërtuese. Kjo do të thotë që konceptimi i një fëmije kërkon gjithashtu teknologjinë e fekondimit të asistuar, thonë mjekët.

“Mikropenisi ndoshta është shkaktuar nga një anomali hormonale gjatë shtatzënisë së fetusit. Mosbalancimi hormonal dhe prodhimi i ulët i testosteronit mendohet të jenë shkaku i tij në këtë fazë. Kjo gjendje ndodh në 1.5 nga 10,000 fëmijë meshkuj të lindur ”, shpjegon mjeku Arash Akavein.

Pedagogu seksual Kait Skalisi rekomandon që burrat që vuajnë nga kjo gjendje të përqendrohen në veprime seksuale që mund të raportohen, dhe jo në ato që nuk munden.

“Ju mund të përjetoni shumë argëtim dhe kënaqësi me gishtat, gojën dhe lodrat tuaja. Eksperimentimi me pozicionet gjatë një marrëdhënie mund të ndihmojë. Jastëkët nën ijët e partnerit mund të thellojnë depërtimin, për shembull”, tha ai.