Të hidhesh me gjithë kalë në ujë

E publikuar: 20/03/2015 13:31
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Besojeni ose jo, dikur ky ishte një argëtim i përditshëm në Atlantik Siti, SHBA.

Persona të ndryshëm hidheshin me kalë nga trampolina e lartë mbi 18 metra.

Poshtë i priste një pishinë me ujë të thellë 3.5 metra.

Kush e bënte diçka të tillë, fitonte shumë famë.

Spektakli ishte i garantuar.

Një sport i tillë u bë atraksion popullor në vitet ’20.

Pavarësisht shqetësimeve nga autoritetet dhe grupet që mbrojnë të drejtat e kafshëve, spektakli vazhdoi deri në vitin 1978, kur u shpall i paligjshëm.

kali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Death-defying: The stunt had gained popularity in the state circuses which traveled America

Star attraction: But it was when it arrived in Atlantic City in the late 1920s that the stunt really took off

Glamorous: The rider would don a swimming costume before jumping the horse off the platform

Safe: Those who dove horses maintain it was safe - with only a few broken bones a year

Well-kept: Horse diver Annette French said the animals 'lived the life of Riley' and it was not cruel

History: Amazingly, you could still see horse diving as recently as 1978