Shqiptarja dëshiron që në “Serbi” ta rris djalin pas vdekjes së burrit serb (Video+Foto)

E publikuar: 17/03/2015 13:43
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Gazeta elektronik “Kurir” e Beogradit publikon dramën e shkodranes me burrin e saj serb, i cili ka vdekur. Ajo ka shprehur dëshirën, siç shkruan kjo gazetë, të mos e braktis djalin, por të rroj në shtëpinë e papërfunduar të burrit të saj në Zubin Potok.

Kjo gazetë reportazhin e titullon:  ŽELI DA U SRBIJI PODIŽE DETE: Posle smrti muža Srbina, neće da se vrati u Albaniju! (“Dëshiron që në Serbi ta rrit djalin, pas vdekjes së burrit Serb, nuk don të kthehet në Shqipëri”).  Zubin Potoku sipas “Kuririt” na del të jetë në Serbi !, transmeton Zëri.

Drita Lepoviç thotë se ka dëshirë që me të birin Aleksandrin të kalojë në shtëpinë e papërfunduar të burrit në Zubin Potok, mirëpo për këtë s’ka para. Lepoviç nga rrethi i Shkodrës para tetë vjetësh ka ardhur në fshatin  Mala Kaludra, është martuar me serbin, me të cilin ka një djalë.

Mirëpo, burri  Vukadin ka vdekur. Drita thotë se ka dëshirë që me djalin Aleksandrin të kalojë në shtëpinë e papërfunduar  të burrit në Zubin Potok, mirëpo për këtë s’ka para.

Image

Kur banori i Zubin Potokut është martuar me shqiptaren nga Shkodra, për shumë të pamartuarit nga kjo anë ishte një hap nxitës. Prej kur nisën të lindin fëmijët në fshatrat përreth  Zubin Potokut, e njëra nga to para pesë vjetësh erdhi Drita nga rrethi i Shkodrës. Mirëpo, s’e deshi fati të ketë jetë me burrin 48 vjeçar Vukadinin.

Drita thotë se e kishte jetën e vështirë derisa e kishte gjallë burrin, e që tash e ka edhe më të vështirë. Tregon se nuk don ta mbyll  derën dhe se ka dëshirë që fëmija i saj të rritet ku ka lindur.

Ajo me fëmijën e saj gjendet në familjen e kunatit, i cili bën përpjekje ti ndihmon aq sa mundet. Mirëpo edhe ky është i papunë. Slavica Lepoviç tregon se më shumë është gëzuar kur ka lindur Aleksandri se sa kur është martuar biri i saj.

Image

Ajo tregon se Vukadini është marrë me bujqësi, ka marrë ndihmën sociale, e cila më vonë i ëshët ndërprerë, transmeton Zëri.

Dëshira e Dritës është që nga Mala Kaludra të kalojë në shtëpinë e papërfunduar të burrit në Zubin Potok. Mirëpo, për këtë s’ka para, dhe për shkak të rrugëve të vështirësuara, në atë vend malor vëshirë shkohet. Drita thotë se nuk mund aty të jetohet sepse në dimër ka borë të madhe dhese e ka vëshirë të sigurojë idaren.

“ I kanë thënë të afërmit e saj se nëse  për dy muaj s’bën gjë në Zubin Potok, ne do të vijmë ta marrim dhe ta kthejmë në Shqipëri”, thotë Vukoje Lepoviç. Familja Lepoviç dëshiron që Aleksandri i vogël të rritet në vendlindjen e babait të tij, mirëpo për këtë ende s’janë përmbushur kushtet. /Zëri/

 

Image