Zgjedhjet në Amerikë, Escobar: Politika jonë ndaj Kosovës dhe rajonit mbetet e njëjtë, jam i bindur

E publikuar: 15/03/2024 17:49
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Duke komentuar rreth zgjedhjeve të sivjetme në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe ndërlidhjen e tyre me dialogun Kosovë -Serbi, Escobar ka thënë se është I bidnur që politika e SHBA’së ndaj Kosovës dhe rajonit do të mbetet e njëjtë.

“Jam i bindur se politika jonë ndaj Kosovës dhe rajonit do të mbetet konsistente pas zgjedhjeve.Dua të them se nuk ka zgjidhje tjetër përveç integrimit evropian dhe angazhimit të NATO-s në këtë pjesë të botës. Nuk ka asnjë opsion.Pra, kushdo që e studion këtë çështje, do ta kuptojë se në fund Kosova duhet të jetë pjesë e Bashkimit Evropian.Pra, pyetja është se a do ta bëjmë atë pas pesë deri në shtatë vjetësh apo do ta bëjmë atë pas 25 vjetësh?!, ka theksuar Escobar për REL.