Si ndëshkohen protestuesit që kundërshtojnë glorifikimin e kriminelëve të luftërave në Ballkan

E publikuar: 19/03/2024 07:57
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Rreth 30 vjet pas luftërave ballkanike, udhëheqësit e dikurshëm ushtarakë vazhdojnë ta përçajnë shoqërinë në Serbi dhe në Bosnje e Hercegovinë.

Ligji në Bosnje ndalon “glorifikimin” e kriminelëve të luftës, por rrallëherë zbatohet, ndërsa në të dyja vendet ka pllaka dhe murale që nderojnë udhëheqësit e dënuar për krime lufte.

Aktivistët që kanë ngritur zërin apo kanë ndërmarrë veprime kundër këtyre nderimeve publike, janë përballur me pasoja ligjore dhe me kërcënime publike.