Policia e Kosovës, KFOR-i dhe EULEX-i të martën zhvillojnë ushtrime të përbashkëta

E publikuar: 06/05/2024 11:48
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Policia e Kosovës, bashkë me mision e KFOR-it dhe atë të EULEX-it do të kryejnë ushtrimin e përbashkët “Golden Sabre 2024” që do të zhvillohet gjatë së martës në kampin e Vrellës.

Ky ushtrim, njofton KFOR do të testojë mundësitë e funksionimit të përbashkët të menaxhimit të krizave në skenarë të ndryshëm.

“Ky ushtrim i yni i përbashkët simbolizon angazhimin për paqe dhe stabilitet në Kosovë. Duke bashkuar forcat dhe kapacitetet, në demonstrojmë gatishmëri për të adresuar sfidat dhe përkushtimin tonë në ruajtjen e stabilitetin rajonal. Duam përfundim të suksesshëm të këtij ushtrimi dhe vazhdim të bashkëpunimit mes të gjithë të përfshirëve”, ka thënë Komandanti i KFOR-it, Ozkan Ulutash.

“Në të do të përfshihet një numër i konsiderueshëm i personelit, makinave dhe aseteve operacionale gjithandej zonës, si përreth ashtu edhe në rrugët kryesore.

“Golden Sabre 2024” është reflektim i bashkëpunimit tonë afatgjatë dhe angazhimit në mbështetje të sigurisë mbarë Kosovës, ka thënë Ulutash, për të mirën e të gjitha komuniteteve.