Miratimi i raportit për anëtarësim në KiE, Kurti: Kosova i ka përmbushur të gjitha parakushtet

E publikuar: 27/03/2024 22:36
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Komisioni për politikë dhe demokraci i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës e ka miratuar sot raportin për Kosovën, duke u hapur rrugën hapave të ardhshëm drejt anëtarësimit në këtë Këshill.

Lidhur me këtë ka reaguar kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.

Kurti tha se ky është një hap shumë i rëndësishëm.

Ai theksoi se opinionin e sotëm do ta hedh në votim Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës.

“Sot Komisioni për politikë dhe demokraci i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës ka bërë një hap të rëndësishëm përpara për Kosovën. Opinioni konfirmon përmbushjen e të gjitha parakushteve të anëtarësimit nga ana e Kosovës dhe rekomandon t’i bëhet ftesë Kosovës që t’i bashkohet Këshillit të Evropës si si shtet anëtar. Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës do të votojë Opinionin në prill.” – shkroi Kurti.