Kosova në mesin e 9-të vendeve që ka përparimin më të shpejtë në demokraci

E publikuar: 01/04/2024 14:43
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Lëvizja Vetëvendosje ka publikuar një raporti të Instituti V-dem, sipas të cilit Kosova është prej vendeve të rralla në botë ku demokracia është duke u përmirësuar në vazhdimësi.

Sipas këtij publikimi Kosova këtë vit është në vendin e 62 nga 179 vende të botës, dhe lë pas të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor.

“Raporti i fundit i V-dem e nxjerrë Kosovën në mesin e 9 shteteve në botë që kanë përparimin më të shpejtë në parametra të demokracisë. Këtë vit jemi në vendin e 62 nga 179 vende të botës. Pas kemi Malin e Zi në vendin 67, Shqipërinë në vendin 82, Maqedoninë e Veriut në vendin 89, Bosnjen dhe Hercegovinën në vendin 92 dhe Serbinë në vendin 107”, thuhet nga VV-ja.