Gjeloshaj: Deputetët mund të votojnë si të duan, Mali i Zi e jep qëndrimin te vota në Komitet të Ministrave

E publikuar: 28/03/2024 16:09
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo
Nik Gjeloshaj

Zëvendëskryeministri dhe ministri i Zhvillimit Ekonomik në Mal të Zi, Nik Gjeloshaj, tha se qëndrimi i Qeverisë është i qartë për qëndrimin ndaj Kosovës dhe se çdo deputet mund të votojë si të dojë, por se Qeveria do ta japë verdiktin e saj.

Në mbledhjen e djeshme në Paris, Komisioni Politik i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës (PSSE) ka vendosur që të rekomandojë ftesën e Kosovës për anëtarësim në Këshillin e Evropës. Gjeloshaj është pyetur nga gazetarët se si e komenton faktin që deputetja Maja Vukiçeviq e Partisë Popullore Demokratike (DNP) votoi kundër.

Votimi i ministrave nuk ka përfunduar ende. Qëndrimi i shtetit paraqitet nga ministri në mbledhjen e Komitetit të Ministrave dhe vota e PSSE duhet të konfirmohet nga ministrat.

Gjeloshaj tha se ministrat do të votojnë dhe më pas do të shprehin qëndrimin e tyre dhe se deputetët janë të lirë të votojnë sipas dëshirës.

“Pozicioni i Qeverisë së Malit të Zi kur bëhet fjalë për Kosovën dihet dhe qëndrimin tonë do ta japim kur të votohet Këshilli i Ministrave. Mandati parlamentar është i pavarur dhe deputetët votojnë në këtë proces, Mali i Zi ka gjashtë përfaqësues, tre të përhershëm. tri zëvendësime dhe kjo nuk do të thotë se kjo është politika zyrtare e qeverisë”, tha Gjeloshaj.

Kosova, thotë ai, është partneri i Malit të Zi.

“Ne kemi marrëdhënie të mira diplomatike, së shpejti do të emërojmë një ambasador në Kosovë dhe me të gjitha vendet që i kemi njohur – ne i respektojmë ato vende dhe kemi marrëdhënie të mira”, tha Gjeloshaj.

Qeveria thotë se duhet të deklarohet dhe të marrë një vendim se si do të votojë.

“Unë do të ndalem këtu, por opinioni do ta dijë dhe tashmë e di qëndrimin ndaj procesit të integrimit në BE, se si do të vendosë, por do të jetë vendim i Qeverisë”, tha Gjeloshaj./RTK/