Edhe 8 ditë mbyllet afati për deklarim të pasurisë: Nga 10 mijë zyrtarë, vetëm rreth 2 mijë e 500 e kanë kryer këtë obligim

E publikuar: 23/03/2024 23:34
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Vetëm edhe 8 ditë kanë mbetur deri në mbylljen e afatit për deklarimin e pasurisë.Për 23 ditë nga 10 mijë zyrtarë publik vetëm mbi 2 mijë e 500 prej tyre e kanë kryer këtë obligim.

Sipas drejtorit të Agjencisë për Parandalimin e Korrupsionit, ka shpresë që për këto pak ditë që kanë mbetur zyrtarët të përfundojnë këtë obligim.

Këtë vit procedurat e deklarimit të pasurisë po konsiderohen më të lehta.

Për ata që nuk e deklarojnë pasurinë fillimisht ju shqiptohet gjobë në vlerë prej 500 eurosh, por megjithatë nga Instituti i Kosovës për Drejtësi shpresojnë që zyrtarët publik të jenë të përgjegjshëm dhe deklarimin ta kryejnë më kohë.Vitin e kaluar vetëm 30 zyrtarë publik nuk e deklaruan pasurinë. Ndërkaq për herë të parë deklarimit të pasurisë ju nënshtruan edhe profesorë universitar e mjekët për të cilët afati përfundoi më 12 mars./atvlive/