Sa tullumbace me ujë mund të ndalojnë një plumb?

E publikuar: 08/03/2015 14:29
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Shkencëtarët kanë kryer një eksperiment për të parë se sa tullumbace të mbushura me ujë mund të ndalojnë një plumb. Rezultati ishte vërtet i habitshëm.
Sa tullumbace me ujë nevojiten për të ndaluar një plumb? Kjo është një pyetje që askush nuk e ka bërë ndonjëherë dhe askush nuk ka menduar për përgjigjen.
Por së fundi, shkencëtarët kanë kryer një eksperiment për të parë se sa tullumbace të mbushura me ujë mund të ndalojnë një plumb. Rezultati ishte vërtet i habitshëm.
Dendësia e lartë e ujit mund të ndalojë në maksimum shpejtësinë e një plumbi, të shtënë nga një pistoletë e fuqishme, Magnum.
Rezultati është gati i pabesueshëm, plumbi devijon që në tullumbacen e dytë, ndërsa arrin të çajë vetëm 4 tullumbacet e para.