​Sa zgjat pasioni seksual në marrëdhënie dhe pse dobësohet?

E publikuar: 01/09/2020 19:07
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Pothuajse në çdo marrëdhënie ka një periudhë kur asnjë partner nuk është aq i lodhur sa të kalojë seksin. Në revistën e specializuar për zakonet seksuale Archives of Sexual Behavior, u botua një studim në të cilin morën pjesë tre mijë çifte të moshës 25 deri në 41-vjeç, dhe të cilët kanë qenë në një lidhje për tre vjet.

Pas analizimit të variablave të tilla si mosha, gjinia dhe kohëzgjatja e marrëdhënieve, studiuesit zbuluan se shumica e të anketuarve thanë se kishin përjetuar pasionin më të madh seksual në gjysmën e dytë të vitit gjatë vitit të parë të marrëdhënies. Pas vitit të parë, dëshira e tyre seksuale filloi të dobësohej.

Autorët e studimit shpjeguan pse gjashtë muajt e tjerë gjatë vitit të parë të marrëdhënies së një çifti janë periudha më emocionuese.

“Gjatë asaj periudhe, partnerët u njohën me dëshirat seksuale të njëri-tjetrit dhe nga ana tjetër, marrëdhënia është ende e re dhe plot emocione”, thonë ata.