Vendet që do të mbesin pa rrymë nesër

E publikuar: 27/09/2023 18:05
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

KEDS njofton se edhe nesër do të ketë ndërpreje të energjisë elektrike në disa komuna të Kosovës, për shkak se do të kryhen punime të domosdoshme për siguri të sistemit.

 

28.09.2023

Prishtinë

1.

Nga NS 110/10[kV] Prishtina 5 do të ndërprehet:

NS 10/0.4[kV] TS Barileve te Xhamia me (kod: 13000002049) nga ora 10:30 deri 15:30

Vendet: TS Barilevë te Xhamia

Arsyeja: Ndërprerje për siguri, ndërrimi i shtyllave të tensionit të ulët, zëvendësimi i përçuesve me kabllon ABC.

29.09.2023

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

TS 220/10 kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Çikatova (kodi: 16100011) nga ora 09:00 deri në orën 14:00

Vendet: Çikatovë, Gllanasellë dhe Dobroshec.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 20kV Runiku (Kodi: 74000005) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Bajë, Çiatk, Qubrel, Kastriot (një pjesë), Klinë e Epërme (një pjesë), Kllodernicë, Kostërc, Kotorr, Leqinë, Padalishtë, Pemishtë, Radishevë (një pjesë), Runikë, Runikë-Lagja: Kapllan Ahmeti, Dëshmorët e Kombit, Dardania, Dautaj, Miftaraj, Lagja e Re, Misiraj, Sejdiu, Shtruhera, te Kisha dhe te Xhamija, Suhogrll dhe Vitak.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive – montimi i konzollave të 10kV.

Pejë

1.

Nga NS 110/10[kV] Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10kV J11 Lumbardhi (kodi: 53000005) nga ora 09:00 deri 16:00

Vendet: Lluka e Epërme, Lluke Gecaj, Pozhari, Gllogjan, Shaptej, Lumbardh, Irzniq, Ratishë, Gramaqel dhe Maznik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Gjakovë

1.

Nga TS 110/35/10 kV Rahoveci do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Qyteti I (kodi: 82000003) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Rr.486 Xhelal Hajda-Toni, Rr.487 UÇK-së, Rr.489 Avdullah Bugari, Rr.490 Gëzim Hamza-Piktori, Rr.492 Agom Çelaj, Rr.493 Hasan Prishtina, Rr.495 Dëshmorët e Pashtrikut, Rr.496 Mexhit Mustafa, Rr.503 Skënder Rexhepi, Rr.504 Eshrafedin Kastrati, Rr.505 Sadedin Hajda, Rr.506 Milaim Krasniqi, Rr.508 Xhafer e Samir Nurkasa, Rr.509 Gëzim Mullaabazi, Rr.510 Bujar Thaqi, Rr.511 Migjeni, Rr.512 Ali Sokoli, Rr.514 Bajram Veliu, Rr.516 Vëllezërit Haradinaj, Rr.518 Ilmi Morina, Rr.524 Kuvendi i Lezhës, Rr.525 Kuvendi i Manastirit, Rr.532 Bekim Isma, Rr.536 Mic Sokoli, Rr.Feim e Bedrush Gashi, Rr.538 Milaim Morina, Rr.539 Haxhi Zeka, Rr.541 Dëshmorët e Zatriqit, Rr.542 Musë Rahoveci, Rr.543 Dalip Behra, Rr.544 Shkelzen e Luan Krasniqi, Rr.545 Ismail e Besim Gashi, Rr.548 Mark Sopjani.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, vendosja, montimi – demontimi i shtyllave të dëmtuara.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

LP 10[kV] Rahoveci (kodi: 30000015) nga ora 10:00 deri 15:00

 

Vendet: Euro Graniti, Atmaxha I, Atmaxha II, Tupeci I, Tupeci II, Tupeci III, Landovica, Tulltorja I dhe Tulltorja II.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i transformatorit të mbingarkuar.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

LP 10kV J12 Shpenadija (kodi: 32000023) nga ora 10:00 deri 14:00

Vendet: Serbica Trepetica,Shpendija, Velezha dhe Caparci.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion i daljes 10kV (shtrëngim i përçuesve, ndërrim i shtyllave/izolatorëve të dëmtuara).Ferizaj

1.

TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Bablaku (kodi: 41000001) nga ora 09:30 deri 14:30

Vendet: Fshatrat: Bablak, Babush, Babush i Ri, Cërnillë, Kojskë, Magj.Ferizaj-Prishtinë (një pjesë), Mirash, Prelez i Muhaxherëve (një pjesë), Surqinë, Tërn, Rubofc dhe një pjesë e Trim (Tërni).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të thyera me të rejat ndërrimi i përçuesve, izolatorëve dhe riparimi i shtyllës.

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10kV Hogoshti (kodi: 62000001) nga ora 10:30 deri 15:00

Vendet: Kopërnica, Hogoshtë, Ploçikë, Desivojsë, Shipashnicë e Ulët, Shipashnicë e Epërme, Trenidell (antenat), Dazhnicë, Kostandincë, Kolloleq, Tërsten, Laçiç, Vriçevcë, Lisockë, Gjyrishevc, Zhujë, Air Energy – Kitka, Velegllavë, Marovcë dhe Sotllar.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shtyllave të drurit të kalbura me shtylla të reja të drurit.

29.09.2023

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga NS 220/35/10 [kV] Podujeva do të ndërprehet: nga ora 10:00 deri 13:00

Dalja 10[kV] Fshatrat 2 (kodi: 14000010) Projekte investive, Energjizimi i TS te ri.

Vendet: Fshatrat: Sibofc, Lluzhan, Penuhë, Lupç i Epërm, Llugë, Majac dhe Popovë.

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i trafostacionit të ri.

2.

NS 220/35/10 [kV] Podujevë do të ndërprehet: Degëzimi 10 [kV]

NS 10/04[kV] Pompa Dini private (Kodi: 14000009088) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Konushec 1 (Kodi: 14000009089) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Burrice (Kodi: 14000009091) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Konushefc -Visoket bashkinv. (Kodi: 14000009222) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Konushevc Berishët ZPR 2015 (Kodi: 14000009254) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Sibovc Llapi (Kodi: 14000009365) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Sibovc Zeka (Kodi: 14000009366) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Sibovc i Epërm (Kodi: 14000009224) nga ora 10:00 deri 13:00

NS 10/04[kV] Sibovc i |Ulët (Kodi: 14015001018) nga ora 10:00 deri 13:00

Vendet: fshatrat: Konushec, Buricë dhe Sibovc i Ulët nga nje pjesë

Arsyeja: Projekte investive, energjizimi i trafostacionit të ri.

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Mirusha (kodi: 82082002) nga ora 09:00 deri 09:30 dhe nga ora 16:30 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (1 konsumatorë), Imer Krasniqi (7 konsumatorë), 605 Hamdi Berisha (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumatorë); Fshatrat: Bubël, Burim, Carallukë (3 konsumatorë), Damanek, Gurbardhë, Llapçevë, Lubizhdë, Lubizhdë e Malishevës, Lumnishtë, Mirushë, Mrasor, Panorc (një pjesë) dhe Turjakë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

TS 35/10 kV Malisheva

Nga Dalja 10kV Mirusha prej orës 09:00 deri ora 17:00 do të ndërprehen këta trafostacione:

TS 10/0.4 kV Ipko Anttena (kodi: 82082002004

TS 10/0.4 kV HOTEL- RESTORANT ” Centar Park (kodi: 82082002012)

TS 10/0.4 kV PANORC II (kodi: 82082002022)

TS 10/0.4 kV PANORC III (kodi: 82082002023)

TS 10/0.4 kV PANORC II (kodi: 82082002024)

TS 10/0.4 kV LLAPQEVE I (kodi: 82082002025)

TS 10/0.4 kV LLAPQEVE II (kodi: 82082002026)

TS 10/0.4 kV MRASOR UJEVARA (kodi: 82082002027)

TS 10/0.4 kV MRASOR (kodi: 82082002028)

TS 10/0.4 kV Panorc-LOKAL (kodi: 82082002038)

TS 10/0.4 kV Mirusha-Ujëvara (kodi: 82082002041)

Vendet: Panorc, Mirushe, Llapçevë dhe Mrasor.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i ndarësit të 10/20 kV, izolatorëve, shkarkuesve dhe ndërrimi i konzollave, projekti investiv Lot 28 Mirusha.

29.09.2023

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Doganaj (kodi: 40042004) nga ora 09:00 deri 12:00

Vendet: rr.Kadri Zeka , Astrit Bytyqi, Aleksandër Mojsiu, Gazmend Zajmi, Esad Mekuli dhe Emin Duraku.

Arsyeja: Vendosja e shtyllës 9/1600 sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

2.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Konjuh (kodi: 41000004) ora 11:00 deri 15:30

Vendet: Lipjan (një pjesë), Konjuh,, një pjesë e Banullës, Bizneset përgjatë Magjistrales Prishtinë- Ferizaj.

Arsyeja: Dislokimi i shtyllave të tensionit të mesëm dhe vendosjen e shtyllës 12/1600 nën tension sipas zgjidhjes teknike me nr. 8489 të datës 30.08.2023.