Qeveria merr vendim për marrëveshjen me Danimarkën, 210 milionë € për qiranë e burgjeve në Gjilan

E publikuar: 07/06/2023 12:00
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Qeveria e Kosovës ka miratuar Projektligjin për Ratifkimin e Traktatit ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Mbretërisë së Danimarkës për shfrytëzimin e Institucionit Korrektues në Gjilan me qëllim të ekzekutimit të dënimeve daneze.

Kështu ka bërë e ditur në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu.

“Qeveria e Kosovës, konkretisht Ministria e Drejtësisë në bazë të vendimit ka zhvilluar negociata me Mbretërinë e Danimarkës, andaj pas zhvillimit të këtyre negociatave është nënshkruar edhe traktati ndërmjet dy vendeve”.

“Qëllimi është forcimi i mëtejshëm i marrëdhënieve ekzistuese të bashkëpunimit të dyja vendeve duke marrë parasysh zhvillimin pozitiv në shërbimet korrektuese”.

Projektligji është votuar me të gjitha votat pro, asnjë kundër dhe asnjë abstenim. Kosova përfiton 210 milionë euro nga qiraja e burgjeve për të burgosurit danezë.