Punimet në rrjet, KEDS-i tregon ku do të ndërprehet rryma gjatë dy ditëve të ardhshme

E publikuar: 25/10/2021 17:31
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

KEDS-i ka bërë të ditur se gjatë dy ditëve të ardhshme do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike në disa zona të Kosovës.

Ndërprerja e rrymës do të bëhet për shkak të punimeve që do të kryhen në rrjet, shkruan lajmi.net.

Punimet do të kryhen nga ekipet e KEDS-it dhe janë të domosdoshme për siguri të sistemit.

Njoftimi i plotë:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet

26.10.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kraishta (Kodi: 41000002) nga ora 10:00 deri ora 15:00.

Vendet: fshatrat: Breg i Zi, Bujan, Godanc i Epërm, Godanc i Poshtëm (një pjesë), Hallaç i Madh, Hallaç i vogël, Kraishtë, Martiras (Hallaç i Vogël), Ribar i Madh, Ribar i Vogël, Rinas (Ribar i Vogël), Rinas (Ribar i Madh), Rufc i Ri, Rufc i Vjetër, Varigovc dhe Zllakuqan.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Komogllava (Kodi: 40000009) nga ora 10:00 deri ora 14:00.

Vendet: Komogllava dhe Gërrlica.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

3.

Nga TS 110/35/10 kV Hani I Elezit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Glloboçicë (Kodi: 42000002) nga ora 10:00 deri ora 14:00.

Vendet: Glloboçicë, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagje Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishtë, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Sharri (Dragash) do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rapça (Kodi: 30036009) nga ora 09:00 deri ora 16:00.

Vendet: Rapça e Ulët, Rapça e Epërme, Fabrika Meka, Brezne, Krsteci I Ulët, Krsteci i Naltë, Rrenci, Ferma TS- Berham Jonuzi,TS- Qendra Petroll,Buqe, Pllavë dhe TS-Ujësjellësi Brezne.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

2.

Nga TS 35/10kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Hasi II (Kodi: 30034003) nga ora 09:00 deri ora 16:00.

Vendet: Lubizhda, Bregdrini, Lukia, Romaj, Kuzhnini, Dedaj, Kabashi dhe Rizam Holding.

Arsyeja: Pastrim traseje nga vegjetacioni.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Fushë- Kosova II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Miradi e Epërme (Kodi: 15018019) nga ora 10:00 deri ora 14:00.

Vendet: Miradi e Epërme.

Arsyeja: Pastrimi i trasesë dhe ndërrimi i izolatorëve.

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Klinavci (Kodi: 52000002) nga ora 11:00 deri ora 14:00.

Vendet: Klinavc,Gjurgjevik i Vogël, Kërnicë, Shtupel, Bingjë, Grapc, Leskoc, Krushevë e Vogël, Radulloc, Pataqan, Zllakuqan, Krushev e madhe, Ranoc, Berkov dhe Rudicë.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera dhe shtrëngimi i rrjetit.

Mitrovicë

1.

Nga TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Novolani (Kodi: 73000005) nga ora 10:00 deri ora 14:00.

Vendet: Një pjesë e Bukoshit, Novolan, Kollë, Vërnicë, Rezniku, Shallc, Druvar dhe Mihaliq.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçuesve dhe pastrimi i trasesë.

Gjilani

1.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV J10 Bresalci 1 (Kodi: 63000010) nga ora 13:00 deri ora 15:00.

Vendet: Bresalc, Koretishtë, Ponesh, Parallovë, Vërbicë e Zhegovcit, Kishna- Polja, Sllakovci dhe Zhegovci.

Arsyeja: Vendosja e një shtyllë 12/1000 në rrjet.

2.

Nga TS 110/10 kV Gjilani 5 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dalja kah Rrethi (Kodi: 63000014) nga ora 12:00 deri ora 13:40.

Vendet: Bresalc, Koretishtë, Ponesh, Parallovë, Vërbica e Zhegovcit, Kishna Poljë, Sllakovc dhe Zhegovci.

Arsyeja: Drejtimi i shtyllave 04 kV nën rrjetin 10/20 kV.

27.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Rr.Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.

2.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Ben Af (Kodi: 19100017) nga ora 09:00 deri ora 18:00.

Vendet: Bena-af, një pjesë e Bregut të Diellit dhe Qendra tregtare.

Arsyeja: Punimi i lidhëseve, kokave dhe energjizimi i kabllove të reja.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 kV Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bellanica (Kodi: 82082005) nga ora 09:40 deri ora 16:45.

Vendet: Rrugët: 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), 608 Hamdi Berisha (1 konsumator); fshatrat: Balincë, Bardhë, Bellanicë, Javor, Lladroc, Lladroviç, Lubizhdë, Lluzhnic, Ngucat, Senik dhe Temeqinë.

Arsyeja: Ngritja e shtyllave nen tension dhe ndërrimi i transformatorit.

27.10.2021

Punime nga palët e treta

Ferizaj

1.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Drejtimi i Komogllavës (kodi: 40000009) prej orës 09:00 deri në ora 10:30

Vendet: fshatrat: Bibaj (4 konsumatorë), Fshati i Vjetër, Gërlicë, Komogllavë, Magjistralja Ferizaj-Kaçanik (një pjesë), Magjistralja Prishtinë-Ferizaj (1 konsumator) dhe Varoshi.

Arsyeja: Zhvendosja e rrjetit 10(20)kV, sipas zgjidhjes teknike.

2.

Nga NS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Vëllezërit Gërvalla (kodi: 40000031 ) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Vendet: Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtinë-Shkup (pjesa prej urës deri te HIB Petroli), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjesë), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Arsyeja: Energjizimi i kthinës hyrje/dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

3.

Nga NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Kaçaniku i Vjetër (kodi: 40043007) prej orës 11:00-11:30 dhe nga ora 13:30-14:00

Vendet: Doganaj, Duraj, Kaçanik i vjetër, Stagovë, Begracë dhe Elezaj.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension dhe largimi i urave të tensionit të mesëm.

4.

NS 35/10kV Kaçaniku do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Rakaj (kodi: 40043007034) prej orës 11:00 – 14:00

Vendet: TS Rakaj.

Arsyeja: Ndërrimi i trafostacionit, shkarkuesve të mbitensionit dhe Panelit të tensionit të ulët, sipas pëlqimit elektro-energjetik.

Prishtinë

1.

TS 110/10kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Fabrika e Kasetave 3 (kodi: 19000039092) prej orës 10:00 – 13:00

Vendet: Rr.Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.