Punime në rrjet, KEDS-i paralajmëron ndërprerje të rrymës

E publikuar: 22/07/2022 18:41
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo
Share:

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

23.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prizren

1.

TS 35/10(kV Dikanca do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Radesha (Kodi: 30037006) prej orës 09:00 -14:00 .

Vendet: Baqkë,Dikancë,Leshtan,Radeshë .

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i shkarkuesve të mbitensionit, shtrëngim i përçuesëve.

24.07.2022

Punime nga palët e treta

Gjilan

1.

Nga TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Tugjevcë (kodi: 62000004) nga ora 10:00 – 11:00 dhe nga ora 16:00- 17:00.

Vendet: Feriqevë, Tugjevcë, Gmicë, Zaijçevcë, Dogana kufiri, Grizime, Stralicë, Moqarë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të TM.

2.

TS 110/20(10) kV Kamenica

Nga Dalja 10 kV Tugjevcë do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV TS Grizime, Kamenicë (kod: 62000004356) nga ora 10:00-17:00.

Vendet: TS 356 Grizime.

Arsyeja: Punët që duhet të kryhen sipas PEE dhe projektit të aprovuar, si dhe rekomandimeve nga komisioni ripranimeve teknike.

25.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga NS 35/10kV Besia do të ndërprehet:

LP 10(20)kV Prugovci me kod: 10013012 nga ora 10:00- 15:00.

Vendet: Barilevë Lecët, Te kanali Besi, Leban te baza 1, Prugovc, Extra Dragusha, Leban Dobratiqët, Besi Ambulanca 1, Rimanishta, Betonjerka private Lebanë, Objekti privat Deshishku, Zenit, Jaha Company, Prugovc Zuqollët.

Arsyeja: Mir,mbajtje preventive,mirëmbajtje preventive, ndërrim i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesëve.

2.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shkabaj (kodi: 15019002) nga ora 10:00- 15:00.

Vendet: Shkabaj, Mazgit një pjesë, Obiliq një pjesë, Reforma, Al Petrol .

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave , shtrëngimi i përçuesëve.

3.

TS 220/35/10kV Drenas do të ndërprehet:

Dalja 10kv Lepenci – Qendrai (kodi: 16100009 ) prej orës 09:00 -14:00.

Vendet: Shkolla e Mesme, Korotica, Sankovci, Fushtica, Florim Kurrumeli Gllanasellë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

4.

NS 35/10 kV Batllava do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Orllani (kodi: 14015002 ) nga ora 09:00- 14:00.

Vendet: Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci1 dhe 2,Orllani, Vikendicat,Te Zahir Pajaziti,

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive, revizion ne LP 10kV, ndërrim/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10kV Brodi-Gotovusha (Kodi:40044005) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet: Biti e Epërme, Biti e Poshtme, Brod, Drajkovcë (një pjesë), Firajë, Gotovushë, Shushicë dhe Viq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, riparimi i ormanit në TS Rudaj, ndërrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës ku mundet të riparohet dhe ndërrimi i konzollave aty ku ka nevojë, etj.

Gjilan

1.

Nga NS 110/35/10 kV Viti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Germova (kodi:61067003) nga ora 10:00 -15:00.

Vendet: Fshatrat: Gërmovë, Goshicë, Sadovinë e Jerlive dhe Verban.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendësimi i shtyllave të drurit me të betonit dhe ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS 110/35/10kV Gjilani 1 (H04) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Gjilani II (kodi 600610) (H06) dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Rrugët: 28 Nëntori (një pjesë), Afrim Zhitia, Agim Rashiti (një pjesë), Ali Hulugrica (një pjesë), Dheu i Bardhë (një pjesë), Fatmir Ibishi, Fehmi Agani, Gjergj Fishta (një pjesë), Hasan Tasini (një pjesë), Memin Beqiri, Metush Krasniqi, Rexhep Mala, Rukije Haliti, Shyt Mareci, Te Bazeni, Vëllezërit Llozana dhe fshatrat Kufcë e Epërme (një pjesë), Poredinë (Lagjja Poredinë), 8 Nëntori, Adem Jashari (një pjesë), Afrim Zhitija (një pjesë), Ali Hadri (një pjesë), Avdullah Presheva, Isa Kastrati, Isuf Kiki (një pjesë), Kadri Halimi (një pjesë), 15 Qershori, Abdullah Presheva, Rexhep Dajkoci (një pjesë), Dardania, Fatos Limani (një pjesë), Haki Myderizi (një pjesë), Halim Orana (një pjesë), Haqif Tetova, Kadri Halimi (një Ramiz Sadiku (një pjesë), Rexhep Dajkovci (një pjesë), Sadik Sadiku, Sadullah Brestovci (një pjesë), Vëllezërit Baftiu (një pjesë) dhe Zija Shemsiu, Gllama (një pjesë), Stanishorit (një pjesë) dhe Fehmi Agani (një pjesë). Fshatrat: Dragancë, Kufcë, Kufcë e Epërme, Kufcë e Ulët, Makresh i Epërm, Makresh i Ulët, Mellc (një pjesë), Stanishor dhe Stazhë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtja totale e nënstacionit.

Mitrovicë

1.

Nga NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Martiraj (kodi: 73000009) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Rrugët: Bahri Kuqi, Ismajl Qemali (një pjesë). Fshatrat: Begaj, Gojbulë, Gumnishtë, Karaçë, Novosella e Begut (një pjesë), Shilovicë, Skroma, Studime, Studime e Ulët dhe Studime e Epërme. Arsyeja: Mir.mbajtje preventive, zëvendesimi i shyllave të dëmtuara dhe izolatorëve.

Pejë

1.

Nga NS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Zallaqi (kodi 50052003) prej orës 10:00 -15:00.

Vendet: Fshatrat: Bllagaq, Dobrushë (një pjesë), Drejë, Zhabllaq (një pjesë), Gurakoc (një pjesë), Koshë (një pjesë), Oprashkë, Osojanë, Prekallë (një pjesë), Shalinovicë, Trubohovc, Tuqep, Zabllaq dhe Zallq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Prizren

1.

Nga TS 110/35/10 kV Theranda do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Shpenadija (kodi 32000023) prej orës 10:00 -15:00.

Vendet: Serbica Trepetica, Shpendija, Velezha, Caparci.

Arsyeja: Mir.mbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrim/përforcim i shtyllave të dëmtuara..

2.

Nga TS 35/10 kV Dragash do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Restelica (kodi 30036002) prej orës 09:00- 14:00.

Vendet: Lubovisht., Kukjan, Vranisht, Restelica, Mlikë, Glloboqicë, Krushevë, Zlipotok, Orqushë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrim/përforcim i shtyllave të dëmtuara.

Gjakovë

1.

TS 35/10 kV Malisheva do të ndërprehet:

Dalja 10kV Caralluka (Kodi: 82082001) nga ora 10:00- 15:00.

Vendet: Rr.603 Adem Jashari (një pjesë), Rr.605 Rilindja Kombëtare (1 konsumator), Rr.606 Pavarësia (1 konsumator), Rr.610 Hisni Mazreku (1 konsumator), fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë, Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Mir.mbajtje preventive, nëdrrimi i shtyllave, SHMT-ve, izolatorëve dhe shtrëngimi i përçuesëve.

2.

Nga TS 35/10[kV] Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja – LP 10[kV] Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 – 16:00.

Vendet: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman, Smolicë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

25.07.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 [kV] Gjakova I do të ndërprehet:

NS 10/0.4kV[kV] TS Shishmon I Rrafshet 2 (kodi:80080006032) prej orës 09:00- 17:00.

Vendet: Shishmon i Rrafshët.

Arsyeja: Projekte investive, kyçja e konsumatorëve të rinj.

25.07.2022

Punime nga KOSTT – i

Prishtina

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H08) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Prishtina II (H03) me kod: 100100 pa tension mbesin daljet 10kV prej orës 00:10- deri ne ora 00:20.

Vendet: Enti Higjenik, Spitali Amerikan, Forenzika TMK-1, Furra-Zona industriale, Zjarrfiksit, Mehanika, Don Bosko, Qendra e Aftësimit Profesional, Policia – Ballistika, Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabve), Trio Construsion, Nartel, Europrint, Lagjja Emshiri (një pjesë), Valoni Petroll, Banesat Marigona, Shtypshkronja Rezniqi, Furra Kobake, MerkomPpezho, panorama, Internation Helth center, Lagjja Logreta, Albert rudari, Bt Luli, Betonjerka Renulual Betoni, Auto sherreti, Objekti i ish Tjerrtores, IPKO, Drejtoria-Batllava dhe Exlusivi 1 dhe Exlusiv 2.

Arsyeja: Punime në TR 2, kalimi i ngarkesës nga TR 2 në TR 1.

2.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H09) do të ndërprehet:

TS 35/10kV Badovci (H03) dhe (H07) me kod: 100140, pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 00:10 deri ne ora 00:20

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, K.U.R. “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K Florin Imeri,

Arsyeja: Punime në TR 2, kalimi i ngarkesës nga TR 2 në TR 1.

26.07.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Mramor-Slivovë (kodi: 10014001) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci.

Arsyeja: Mir.mbajtje preventive, nd.rrim i isolator.ve dhe shtyllave, shtrëngimi i perçuesëve.

2.

TS 35/10kV Fushë Kosova II do të ndërprehet:

LP 10kV Albana (Kodi: 15018008) prej orës 09:00 -14:00.

Vendet: Mesbardhi I, Mesbardhi II, Bardh i Vogël, Albana e Vogël, Sllatinë e Vogël II , Albana e Madhe te Shaljanët, FSK .

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive, kontrollim i rrjetit, ndërrim izolatorëve, pastrim traseje.

Prizren

1.

NS 110/35/10kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Podrumi (kodi: 30000014) nga ora 10:00 – 15:00.

Vendet: Fshatrat: Atmagjë, Gjonaj, Karashëngjegji, Kojushë, Mazrek, Nashec dhe Zym i Hasit.

Arsyeja : Mirëmbajtje preventive, revizion në LP 10kV, ndërrim/përforcim të shtyllave të dëmtuara.

Ferizaj

1.

Nga NS 35/10[kV] Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja LP 10[kV] Breza (kodi: 40044003) nga ora 10:00 – 15:00.

Vendet: Brezovicë, Jazhincë, Sevce, Vrbeshtica dhe Vikendicat.

Arsyeja: Mirembajtje preventive, zëvendsimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndërrimi i përçusëve, ndërrimi i izolatorëve.

2.

Nga TS 35/10kV Ferizaj III do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Jezerci (kodi 40042003) prej orës 09:00- 14:00.

Vendet: Manastirc, Nerodime e Ulët dhe e Epërme, Balaj,Jezerc dhe bizneset private.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, zëvendsimi i shtyllave të thyera me të rejat, ndrrimi i pirçusëve, ndrrimi i izolatorëve, riparimi i shtyllës dhe ndrrimi i konzollave.

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

LP 10kV Skivjani (me kod: 80080009) nga 10:00 – 15:00.

Vendet: Fshatrat: Bitesh, Dobrixhë, Dujakë, Firajë, Hereç, Janosh, Jasiq, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Hilë, Palabardhë, Plançor, Skivjan dhe Zhdrellë (1 konsumator). Rrugët: Dedë Gjon Luli (1 konsumator) dhe Pashko Vasa (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, etj. Revizionimi i NS 10/04 kV, ndërrimi i SHMT/ve, dhe izolatorëve, etj

Pejë

1.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Juniku (kodi: 53000007) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Lloqan, Dranoc, Sllup, Voksh, Polana, Poberxh, Prilep, Rastavic, Baballoq, LA Ramadani, Junik, Jasiq, Gjocaj.

Arsyeja: Mir.mbajtje preventive, ndërrim i shtyllave të dëmtuara të TM/përforcim i rrjetit të TM.

2

Nga TS 110/35/10kV Peja 1 (H09) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Peja II (H06) me kod: 500510 dhe pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 10:00- 14:00.

Vendet: Rrugët: Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Avdyl Frashëri (një pjesë), Dr.Nuredin Çeku (një pjesë), Eqrem Çabej, Gjergj Fishta, Halil Turku (një pjesë), Isa Boletini, Maria Shllaku, Rifat Burxheviq dhe Shaban Spahija, Agim Radoniqi (një pjesë), Asllan Çeshma, Azem Bejta, Bege Maliqi, Beteja e Albulenës (një pjesë), Dëshmorët e Peklenës (një pjesë), e Çamërisë, Gjergj Fishta, Jusuf Kelmendi (një pjesë), Kapetan Rudi, Mbreti Bardhyl, Rifat Burxheviq (një pjesë), Sylë Tabaku dhe Tahir Coli, Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Bajram Kelmendi, De Rada, Elena Gjika (një pjesë), Enver Hadri, Esat Berlajolli, Gjenerali Wesly Clarc (një pjesë), Isa Boletini, Lekë Dukagjini, Mbreti Bardhyl (një pjesë), Nëna Terezë (një pjesë), Onufri, Ramiz Xhema (një pjesë), Shaban Spahija (një pjesë), Shaqir Qavolli, Veslli Kllark, Viljem Voker dhe Xhevat Begolli, Burma, Eliot Engel, Faik Konica (një pjesë), Gazmend Zajmi (një pjesë), Gjemajl Shkololli, Kongresi, Lirisë, Mbretëresha Teutë (një pjesë), Qarshia e Gjatë, Shaban Basha, Sheshi Haxhi Zekës, Zejtarëve (një pjesë) dhe Zekirja Rexha (një pjesë), 12 Qershori, Lekë Dukagjini (një pjesë), Maria Shllaku, Qendra Spitalore e Pejës, Manastiri i Pejës, Ujësjellësi, Ali Pashë Tepelena (një pjesë), Avdyl Frashëri (një pjesë), e Tesllës (një pjesë), Flori e Lauri, Koço Floku, Lekë Dukagjini, Mbreti Zog (një pjesë), Mulla Agani (një pjesë), Nëna Terezë, Pal Engjëlli, Perandori Justinian, Rashit Gorani, Rifat Begolli (një pjesë), Xheladin Hana dhe Gjimnazi.

Fshatrat: Bogë, Drelaj, Dugaivë, Haxhaj, Koshutan, Kuqishtë, Leqinat, Llaz, Llutov, Maja e Zezë, Malaj, Neqinat, Pecaj, Pepiq, Reka e Allagës, Shkrel, Shtupeq, Shtupeq i Madh, Shtupeq i Vogël dhe Stankaj, Levoshë dhe Maja e Zezë,

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, mirëmbajtja totale e nënstacionit.

3.

Nga NS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja LP 10kV Ledinat (kodi 53000001) prej orës 09:00- 14:00.

Vendet: Fshatrat: Baballoq, Beleg, Carabreg i Ulët (një pjesë), Carabreg i Epërm (një pjesë), Dubravë (një pjesë), Gramaqel, Irzniq, Ledina, Llukë e Eperëme (një pjesë) dhe Prekolluk.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, kontrollimi i rrjetit, ndërrimi i izolatorëve, pastrim traseje.

Gjilan

1.

Nga TS 35/20kV Artana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Slivova (kodi: 60024003) prej orës 10:00- 15:00.

Vendet:Bostoni,Turiqevc,Vllasali,Izvor,Koznicë,Svarqak,Prekoc,Manishincë,Zebincë,Vuqak,Llabjan,Llajshevc,Dragovc,Kukavicë,Gulmivodë.

Arsyeja: Shtrëngimi i përçusëve dhe riparimi i shtyllave të vjetra dhe ndërrimi i ndonjë izolatori aty ku ka nevojë.

Mitrovicë

1

NS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:

LP 20kV Runiku (Kodi: 74000005) nga ora 10:00 – 15:00.

Vendet:Klinë e Epërme, L.Mecini dhe Berani. Çubrel, Kotorr, Vitak, Kastriot. Runik, Banjë, Surigan, Radishevë, Çitakët, Leqin, Tërrnovë.

Arsyeja : Mirembajtje preventive, rregullimi i ndarësave në trafoshtylla.

2.

NS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Stac. Hekurudhor (kodi: 73000004) prej orës 10:00 – 15:00.

Vendet: Shtitarica, Dalaku, Akrashticë, Pantinë, Bukosh, Taraxhë, Liqej, Balinc, Oshlan, Duboc, Galicë, Beçiq, Brusnik.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, z ëvendësimi i shyllavë të dëmtuara dhe izolatorëve.

3.

TS 110/10 kV Vushtrria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10kV Qytet e fshatra (Kodi: 73000003) prej orës 09:00-16:00.

Vendet: Gjykata e Re, Kazerma 1, Zuqakë, Kosova Petrol, Sllatinë, Debërllukë 1, Debërllukë 2, Bajskë 1, Srekonica, Pasoma, Tërllabuq dhe Pompat Sllatinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

26.07.2022

Punime nga KOSTT

Prishtina

1.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H08) do të ndërprehet:

NS 35/10kV Prishtina II (H03) me kod: 100100 pa tension mbesin daljet 10kV prej orës 00:10 deri ne ora 00:20.

Vendet: Enti Higjenik, Spitali Amerikan, Forenzika TMK-1, Furra-Zona industriale, Zjarrfiksat, Mehanika, Don Bosko, Qendra e Aftësimit Profesional, Policia – Ballistika, Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabve), Trio Construsion, Nartel, Europrint, Lagjja Emshiri (një pjesë), Valoni petroll, Banesat Marigona, Shtypshkronja Rezniqi, Furra Kobake, Merkom Pezho, panorama, Internation Helth center, Lagja Logreta, Albert rudari, Bt Luli, Betonjerka Renulual Betoni, Auto sherreti, Objekti i ish Tjerrtores, IPKO, Drejtoria-Batllava dhe Exlusivi 1 dhe Exlusiv 2.

Arsyeja: Kyçja e ngarkesës në TR 2, pas përfunimit të punimeve në TR2.

2.

Nga TS 110/35/10kV Prishtina 1 (H09) do të ndërprehet:

TS 35/10kV Badovci (H03) dhe (H07), me kod: 100140, pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 00:10 deri nç ora 00:20.

Vendet: Mramori, Slivova, Brusi, Busia, Zllasha, Viti e Marevcit, Mareci, Hajvalia, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja, Minierat Kishnicë, Minierat Kishnicë Trepça N.Berde, Bejta komerc kishnic, Janjeva, Shashkovci, Akllapi, Terbuvci Gushterica e epërme, Shushica, Badovc i ri, Metaliku-Janjevë, KUR “PRISHTINA”, ”GC METAL” SH.P.K Florin Imeri.

Arsyeja: Kyçja e ngarkesës në TR 2, pas përfundimit të punimeve në TR2.

Sqarim: Ndalohen fyerjet dhe përdorimi i gjuhës ofenduese. INFOSOT mban të drejtën e publikimit ose jo të një komenti të caktuar. Përmbajtja e komenteve nuk pasqyron, qëndrim editorial të redaksisë së portalit INFOSOT. Ju faleminderit për mirëkuptimin!