Ministria e Ekonomisë përjashton këtë grup të konsumatorëve nga reduktimet e rrymës

E publikuar: 30/08/2022 17:27
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Ministria e Ekonomisë ka njoftuar se konsumatorët e lidhur në linjën e bizneseve që nga fillimi i kësaj jave do të përjashtohen nga reduktimet e energjisë elektrike.Ky vendim është marrë duke u bazuar në udhëzimin administrativ mbi Rregullat për Masat Kufizuese të Furnizimit me Energji në Situata Emergjente.“Megjithatë, duke pasur parasysh situatën e rënduar energjetike, lusim të gjithë bizneset që të kursejnë energjinë dhe të ndërmarrin masat e nevojshme për të evituar rritjen e konsumit.

 

Rritja e dukshme e konsumit rrezikon ta bëjë të pamundur mbrojtjen e këtyre konsumatorëve gjatë muajve të dimrit”, thuhet në komunikatë.Komunikata e plotë:Konsumatorët e lidhur në linjën e bizneseve do të mbrohen nga reduktimetNr.90/22 Prishtinë, 30.08.2022 – Ministria e Ekonomisë është duke monitoruar nga afër situatën e rënduar energjetike në vend të krijuar si pasojë e krizës energjetike botërore, si dhe pasojat që kjo situatë ka shkaktuar tek sektori i industrisë së vendit.

 

Duke u bazuar në Udhëzimin Administrativ (MZhE) Nr. 04/2017 mbi Rregullat për Masat Kufizuese të Furnizimit me Energji në Situata Emergjente, si dhe me qëllim të mbrojtjes së konsumatorëve, në veçanti të sektorit të industrisë, Ministria e Ekonomisë ka marrë vendim që konsumatorët me dalje të dedikuara për biznese të hyjnë në listën e konsumatorëve të mbrojtur.

 

Rrjedhimisht, këta konsumatorë që nga fillimi i kësaj jave do të përjashtohen nga reduktimet e energjisë elektrike për aq sa është e mundur nga ana e Furnizuesit të Shërbimit Univerzal (FShU).Megjithatë, duke pasur parasysh situatën e rënduar energjetike, lusim të gjithë bizneset që të kursejnë energjinë dhe të ndërmarrin masat e nevojshme për të evituar rritjen e konsumit. Rritja e dukshme e konsumit rrezikon ta bëjë të pamundur mbrojtjen e këtyre konsumatorëve gjatë muajve të dimrit./EO/