Menaxheri i bankës i vjedh 400 mijë euro nga llogaria klientit

E publikuar: 02/03/2023 20:33
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Një drejtues banke, duke përfituar nga roli i tij, ka tërhequr rreth 400 mijë euro nga llogaritë rrjedhëse të një klienti të verbër në Favignana, në zonën e Trapanit.

Kjo është akuza e ngritur nga prokurori ndaj një 62-vjeçari, i cili ka urdhëruar sekuestrimin e shumës së madhe të parave.

Drejtori i akuzuar për vjedhje të rëndë dhe vetëpastrim, ndërpreu marrëdhënien e tij të punës me kompaninë e tij pasi huadhënësi e kishte pezulluar.

Hetimet kishin nisur pasi njësia e posaçme e policisë raportoi transaksione të dyshimta për lëvizje të pajustifikuara nga llogaritë rrjedhëse të një personi me aftësi të kufizuara.

Në veçanti, nga viti 2017 deri në vitin 2021 janë tërhequr mbi 400 mijë euro në para të gatshme. Sipas prokurorisë, ka qenë i dyshuari që i ka kryer ato, duke përfituar nga detyrat e tij si drejtor dhe menaxher investimesh të klientëve privatë.

Hetimet e policisë financiare zbuluan se 62-vjeçari e kishte zgjedhur viktimën mes klientëve më të pasur dhe më të brishtë, duke fituar besimin e tij.

Ai ka simuluar në mënyrë arbitrare nënshkrimin e politikave të investimit dhe ka marrë në zotërim shuma që lidhen me investimet dhe ka bërë transfertae tërheqje direkte nga llogaritë e tij rrjedhëse pa dijeninë e klientit.

Ai ka krijuar gjithashtu dokumente bankare dhe prokurë për të operuar me abonime false hapte llogari bankare të panjohura për viktimën.