Gazetarët ukrainas dhe afganë pajisjen me kartela udhëtimi nga “Trafiku Urban”

E publikuar: 22/05/2023 15:45
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Që nga sot deri në fund të vitit 2023, gazetarët ukrainas dhe afganë të strehuar në Kosovë, do të udhëtojnë falas në të gjitha linjat e “Trafikut Urban” në Prishtinë.

Këtë vendim e ka miratuar Komuna e Prishtinës, me kërkesën e paraqitur nga Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës, për të pajisur me kartela 18 gazetarë të strehuar në Kosovë në kuadër të programit “Gazetarët në Rezidencë – Kosovë”.

Kartelat e udhëtimit ia ka dorëzuar sot drejtoreshës ekzekutive të AGK-së, Getoarbë Mulliqi-Bojaj, dhe kreshefit ekzekutiv i ndërmarrjes publike “Trafiku Urban”, Burim Maraj.

Gazetarët janë strehuar në Kosovë në kuadër të programit Journalists in Residence – Kosovo, i cili është iniciuar nga European Centre for Press and Media Freedom ECPMF, e mbështetet financiarisht nga Qeveria e Kosovës, Misioni i OSBE-së në Kosovë, si dhe iniciativa Hannah Arendt.