FSK hap konkurs për pranimin e 612 ushtarëve të rinj

E publikuar: 15/12/2022 09:22
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Ministria e Mbrojtjes ka hapur konkurs për pranimin e 612 ushtarëve aktiv dhe 388 të tjerëve rezervë.

Konkursi do të jetë i hapur nga data 15 dhjetor e deri më 15 janar 2023.

Po ashtu janë bërë të ditura edhe kriteret për aplikim.Më poshtë i gjeni kriteret e aplikimit:

Të jetë shtetas i Republikës së Kosovës,

Të kenë zotësi të plotë për të vepruar;

Të ketë të përfunduar shkollën e mesme,

Të ketë aftësi të nevojshme shëndetësore dhe fizike për vendin e shërbimit;

Të mos jenë të dënuar për vepra penale me vendim të formës së prerë;

Të kenë figurë të pastër dhe të mos kenë probleme dëbimi nga shtetet tjera;

Të jetë i moshës 18 – 25 vjeçare në datën e aplikimit;

Të ketë gjatësi trupore jo më pak se 165 cm për meshkuj dhe 160 cm për femra.

Të mos kenë tatuazhe në fytyrë, qafë dhe parakrah nga pjesa e bicepsit e deri te gishtat e dorës duke përfshirë edhe pirsingun; (Kandidatët të cilët bartin tatuazhe në fytyrë, qafë dhe parakrah nga pjesa e bicepsit e deri të gishtat e dorës duke përfshirë edhe pirsingun, në rast përzgjedhje janë të obliguar të bëjnë heqjen e tyre paraprakisht në afatin kohor; deri në fillimin e shkollimit për kadet, në të kundërtën do të diskualifikohen);

Këto janë dokumentet e nevojshme për aplikim:Diploma e shkollës së mesme/ e nostrifikuar, (diplomat e fituara jashtë Republikës së Kosovës, duhet të i nënshtrohen procesit të njohjes nga Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë;

Ekstrakti i Lindjes (jo më i vjetër se gjashtë muaj);

Certifikata nga Gjykata që nuk është i dënuar dhe që nuk është nën hetime;

Vërtetimi nga Policia e Kosovës për të kaluarën e tyre penale (dokumenti të jetë i nxjerrur brenda afatit të konkursit);

Kopje të letërnjoftimit apo pasaportës;

Foto portret 4×4 për aplikim (elektronike);

Dëshmi për kualifikime tjera (nëse posedon);

Dokumenti i zotësisë së veprimit.Linkun për aplikim mund ta gjeni KËTU