Depozitat e kosovarëve në banka arrijnë në 5 miliardë euro

E publikuar: 02/09/2022 14:29
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo

Pesë miliardë euro është vlera e depozitave që kosovarët ua kanë besuar bankave komerciale, duke arritur rekord për herë të parë që nga paslufta.

Prej këtyre 5 miliardëve, sipas raporteve të BQK-së, depozita të ekonomive familjare janë 3 miliardë e 451 milionë euro, 957 milionë euro të korporatave jo financiare dhe 260 milionë euro të korporatave tjera financiare.

Nga ana tjetër, vlera totale e kredive të lëshuara ka arritur në 4 miliardë e 164 milionë euro.