Qendra e Shërbimeve të IT: Intervistë me Shërbimin Publik të Vitit në Maqedoni në edicionin e 7 të ICT Awards

13.05.2019 18:41
Rreshtat+- AShkronjat+- Printo
Qendra e Shërbimeve të IT: Intervistë me Shërbimin Publik të Vitit në Maqedoni në edicionin e 7 të ICT Awards

Një projekt zhvilluar nxitur nga disniveli mes numrit të të punësuarve në IT dhe kërkesave të larta për ta.

Projekti Qendra për shërbime të IT-së është një ueb aplikacion përmes të cilit të punësuarit e bankës dhe të gjithë ata që merren me transferimin e të dhënave  mes bankës, institucioneve dhe kompanive private, ti menaxhojnë me katalogun e shërbimeve të cilët i ofron ueb aplikacioni.

Të gjitha kërkesat nga katalogu i shërbimeve menaxhohen nga departamenti i IT-së, varësisht prej kategorisë dhe peshës së shërbimit.

Projekti në edicionin e 7-të të ICT Awards u përfaqësua nga Rijat Abdullai dhe u shpall fitues në kategorinë ICT Shërbimi Publik i Vitit në Maqedoni. Kjo është hera e parë që Maqedonia e Veriut merr pjesë dhe vlerësohet me çmim në konkurs të tillë mbarëkombëtar.

Projekti u shpall fitues krahas projekteve nga Shqipëria dhe Kosova, Aplikacioni Tirana Ime dhe Busulla.com respektivisht.

PCWA: Nga se lindi nevoja për një platformë të tillë?

Duke pas parasysh që Banka Popullore e Maqedonisë së Veriut është një institucion shtetëror me një sistem informacioni të veçantë dhe specifik, në të cilën marrin pjesë një numër i madh i përdoruesve nga brenda institucioni si dhe përdorues nga jashtë, ideja për një qendër për shërbime të TI-së lindi nga më shumë arsye. Një ndër arsyet kryesore ishte nevoja që ekipet e TI-së të fillojnë të shfrytëzojnë kornizat e ITIL si praktika më të mira për të ndihmuar biznesin në kuadër të bankës. Për këtë arsye lindi nevoja për krijimin e një pike të vetme të kontaktit (single point of contact) ku në mënyrë të centralizuar do të mblidhen kërkesat e përdoruesve të sistemit të informacionit të BPRMV-së dhe në formë elektronike do të shpërndahen nëpër njësitë e ndryshme të departamentit të TI-së, me qëllim të realizimit të sa më shumë të atyre kërkesave duke pas parasysh numrin e kufizuar të të punësuarve në departamentin e TI-së.

PCWA: Cili është qëllimi i kësaj platforme?

Fillimisht qëllimi ishte rritja e efikasitetit gjatë realizimit të kërkesave nga përdoruesit e brendshëm dhe të jashtëm. Me realizimin e sa më shumë të atyre kërkesave që vinin nga shfrytëzuesit e sistemit tonë, vazhduam mandej me rritjen e kualitetit të shërbimeve që i ofron institucioni jonë. Sot, përveç që numri i kërkesave është në rritje të vazhdueshme edhe kualiteti i atyre shërbimeve është në proporcion të drejtë me realizimin. Këtë e themi për shkak se numri i të punësuarve është gati se i njëjtë, ndërkaq numri i kërkesave vazhdimisht rritet dhe ndërkohë satisfakcioni nga ofrimi i shërbimeve është në nivelin e duhur.

https://www.facebook.com/ictawards.org/videos/1226436727537421/

PCWA: Sa shërbime ofrohen nga një platformë?

Shërbimet të cilat i ofron Qendra për TI janë të kategorizuara në disa module, përsëri këto të ndërlidhura me ITIL kornizën, respektivisht me ITIL Service Operations. Të vetëdijshëm për kërkesat dhe nevojat e shfrytëzuesve tanë të cilat vazhdimisht ndryshojnë për shkak të vet zhvillimit të shpejtë të teknologjisë, Qendra për TI shërbime i kategorizon shërbimet që i ofron në:

  • incidente;
  • kërkesa për shërbime nga katalogu i shërbimeve;
  • TI aktivitete;
  • të ndryshme;

Secila nga këto katër kategori ekzistuese, në vete ka nën kategori të cilët në mënyrë më të saktë përshkruajnë shërbimin të cilin e ofrojmë dhe që në numër momentalisht janë mbi 60 shërbime.

PCWA: Si u shërben aplikacioni përdoruesve?

Në kuadër të aplikacionit kemi edhe modulin për satisfakcionin e përdoruesve. Në bazë të analizave të deritanishme nga të dhënat e grumbulluara për satisfakcionin e atyre që përdorin sistemin, përdoruesit janë më se të kënaqur me shfrytëzimin e tij. Normalisht, duhet pasur parasysh që kjo nuk ka qenë gjithmonë kështu, pasi fillimi ishte shumë më i rëndë. Në fillim duhej që të përgatiten përdoruesit që shërbimet të cilët i ofron departamenti i TI-së, do duhet të kalojnë përmes një pike të centralizuar dhe jo si deri atëherë në forma të ndryshme, të paevidentuara dhe pa mundësi kontrolli dhe menaxhimi. Krejt kjo ishte një proces i cili kërkoi një kohë të konsiderueshme deri në momentet kur të gjithë e kishin të qartë që kjo formë është shumë më efikase edhe për ato si shfrytëzues edhe për vetë departamentin e TI-së.

PCWA: Si mund të aksesohet shërbimi dhe për kë është i aksesueshëm?

Pasi bëhet fjalë për Bankë Qendrore, e cila në natyrën e funksionimit të saj nuk ka të bëjë me persona fizik, sistemi është i hapur për të gjithë ato përdorues, biznesi i të cilëve është i ndërlidhur me punën e bankës. Kjo do të thotë që të gjithë ato përdorues të cilët kanë të krijuar akonte në sistemin e informacionit të bankës e kanë lehtë të aksesueshme aplikacionin, por edhe ato të cilët përdorin certifikata të lëshuara nga autoritetet zyrtare për dhënien e certifikatave mund të kenë qasje në aplikacion pas një regjistrimi të të dhënave të tyre.

PCWA: A do të ofrohet edhe në qytete të tjera në të ardhmen?

Banka qendrore është institucion qendror në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe si i tillë ekziston vetëm në kryeqytet. Aplikacioni është i bazuar në ueb dhe është i disponueshëm pavarësisht lokacionit gjeografik.

ICT Awards

PCWA: Si është përdorimi i platformës, statistika?

Statistikat të cilët i mbledhim dhe i analizojmë janë vjetore dhe të njëjtat prezantohet udhëheqësisë për çdo vjet duke krijuar raporte me të cilët vlerësohet puna e qendrës. Nga ajo që ne kemi mbledhur, numri i kërkesave të realizuara me sukses është në rritje të konsiderueshme. Në vitin 2017 kemi realizuar me sukses rreth 7.000 kërkesa nga të gjitha kategoritë, ndërsa në 2018 numri i tyre është rrit për përafërsisht 27%, respektivisht afër 9.000 kërkesa.

PCWA: Çfarë do të thotë për Qendrën e Shërbimeve TI çmimi Shërbimi Publik i vitit?

Pasi ishte herë e parë që ne si institucion morëm pjesë në një konkurs të tillë, çmimi Shërbimi Publik i vitit për ne është më se i rëndësishëm. Ai, jo vetëm që rrit besueshmërinë në institucionit tonë, por edhe tregon që puna të cilën e bëjmë është në kahjen e duhur. Ashtu siç edhe thamë gjatë pranimit të çmimit, vetë prezenca në ICT Awards për ne ishte një privilegj. Çmimi, ishte një emocion i cili ishte shumë i veçantë dhe i cili na obligon që në të ardhmen të punojmë akoma më shumë drejt rritjes së kualitetit të shërbimeve të cilët i ofrojmë. Për këtë, jemi shumë falënderues organizatorëve ICTS media të cilët mundësuar që të prezantohemi me punën tonë dhe jurisë e cila bëri atë përzgjedhje.

PCWA: Çfarë risish të tjera do të vinë në platformë?

Platforma si e tillë, ka edhe shumë punë për tu bërë, pasi vetë natyra e kërkesave të cilët vijnë ndryshojnë si pasojë e zhvillimit të teknologjisë. Ajo në të cilën punojmë për momentin është avancimi i platformës duke përfshirë edhe CMDB, d.m.th. modulin për menaxhim me asetet brenda institucionit i cili gjithashtu do lehtësojë punën e shfrytëzuesve të sistemit, pasi ndërlidhja e çdo aseti që nga njësitet më të thjeshta konfiguruese e deri tek sistemet më të ndërlikuara, do mundësojë që realizimi i kërkesave të bëhet akoma më shpejtë pasi do të kemi të automatizuar varshmërinë e kërkesave kundrejt aseteve të cilët ndërlidhen me ato kërkesa.

PCWA: Plane dhe projekte të ardhshme për zhvillimin e mëtejshëm të platformës?

Ne jemi vazhdimisht duke punuar në avancimin e platformës. Duke pas parasysh se si departament i TI-së të gjitha produktet i realizojmë brenda organizatës tonë dhe për çdo vit kemi shumë kërkesa për projekte të ndryshme nga sfera e punës së bankës, planet për zhvillim të mëtutjeshëm do të varen edhe nga vetë koha të cilën do ta kemi në dispozicion dhe resurset e disponueshme për punë në platformën Qendra për TI shërbime. /PCWorld Albanian

Komentet

Komente

Sqarim: Ndalohen fyerjet dhe përdorimi i gjuhës ofenduese. INFOSOT mban të drejtën e publikimit ose jo të një komenti të caktuar. Përmbajtja e komenteve nuk pasqyron, qëndrim editorial të redaksisë së portalit INFOSOT. Ju faleminderit për mirëkuptimin!


Jennifer Lopez shfaq linjat tërheqëse

Jennifer Lopez shfaq linjat tërheqëse

S’e ndalin skandalet, Loredana merr çmim të rëndësishëm në Gjermani

S’e ndalin skandalet, Loredana merr çmim të rëndësishëm në Gjermani

Kërkojnë medalje dhe pikë olimpike në Budapest

Kërkojnë medalje dhe pikë olimpike në Budapest

Dy filma të gjatë Kosovarë mbështeten nga Agjensioni për Film i Maqedonisë Veriore

Dy filma të gjatë Kosovarë mbështeten nga Agjensioni për Film i Maqedonisë Veriore

MJEKU NGA FERIZAJ KËRKON 100 MIJË EURO KOMPENSIM

MJEKU NGA FERIZAJ KËRKON 100 MIJË EURO KOMPENSIM

Fero argëtohet me këngët e repereve Melinda dhe Tayna

Fero argëtohet me këngët e repereve Melinda dhe Tayna

Paratë nuk e tundojnë Mourinhon, refuzon 100 milionë euro nga Kina

Paratë nuk e tundojnë Mourinhon, refuzon 100 milionë euro nga Kina

Vedat Muriqi transferohet në Fenerbahçe

Vedat Muriqi transferohet në Fenerbahçe

Me një fustan transparent Morena paralajmëron këngën e re

Me një fustan transparent Morena paralajmëron këngën e re

Melania Trump bëhet me shtatore prej druri në Slloveni

Melania Trump bëhet me shtatore prej druri në Slloveni

Bebe Rexha nuk ka turp, në mënyrë provokuese ekspozon të pasmet

Bebe Rexha nuk ka turp, në mënyrë provokuese ekspozon të pasmet

Loredana publikon këngën më të re, e preferuara e Mozzik

Loredana publikon këngën më të re, e preferuara e Mozzik

Oriolën e fotografojnë nga prapa në banjo, ky detaj merr vëmendje

Oriolën e fotografojnë nga prapa në banjo, ky detaj merr vëmendje

Përfundimisht ka filluar trendi i grimit të cilin e adhurojnë të gjithë

Përfundimisht ka filluar trendi i grimit të cilin e adhurojnë të gjithë

ISH I DASHURI I KYLE JENNER I SHKRUAN ARMELËS SË BIG BROTHER

ISH I DASHURI I KYLE JENNER I SHKRUAN ARMELËS SË BIG BROTHER

Urimi i veçantë i Anitës për Ramushin për ditëlindje: Jam dhurata më e mirë që ke marrë ndonjëherë

Urimi i veçantë i Anitës për Ramushin për ditëlindje: Jam dhurata më e mirë që ke marrë ndonjëherë